Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-05-2020 14:15   Güncelleme : 13-05-2020 14:18

Samsun’da Halk Gazetesi’ne Tepki Eylemi!

Samsun’da Canik ilçesi muhtarları ilçede yapılacak üst geçide yapılan yürüyen merdiven hakkında çıkan olumsuz haberlere tepki gösterdiler.

Samsun’da Halk Gazetesi’ne Tepki Eylemi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Canik ilçesi Yenimahalle Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Doğu Park üst geçidine yürüyen merdiven yapılmaya başlandı.

Yaşlı ve engelliler başta olmak üzere her kesimden takdir toplayan proje Hedef Halk Gazetesi tarafından manşete taşınması üzerine Canikli muhtarlar ilçedeki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla söz konusu yürüyen merdiven önünde projeye destek verdikleri açıkladılar.

CANİK İLÇEMİZİ AYIRAN BAZI ZİHNİYETLER

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Cevdet Dursun, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümü kutlamalarında bu üst geçitte izdiham yaşanmıştı. Samsun’umuzun ve Türkiye’mizin birçok farklı illerinden gelen dostlarımızın Samsun’daki ağırlanmasında yetersizliğini gördük. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e bu yatırımı yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Burada bunun yapılmasının onur ve gururunu yaşıyoruz. Canik ilçemizi ayıran bazı zihniyetler, olumsuz haberler yapmıştır. Bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Bunun için Türkiye’nin parlayan güneşi Samsun’umuzun hak ettiği hizmetleri almasını talep ediyoruz ve bu haberleri yapanları kınıyoruz” dedi.

Üst geçidin yetersizliğine dikkati çeken ve yaşlı vatandaşların burayı kullanımında sorun yaşadıklarını ifade eden Belediyeevleri Muhtarı Rıfat Öktem ise, “Yaşlı olan insanlar çıkamıyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, AK Parti İlçe Başkanımıza ve Canik Belediye Başkanımıza bu hizmeti ilçemize gelmesinde büyük rol oynadıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Samsun İli Fakirleri Koruma Derneği Muhasibi Hatice Uzun, “Ben Canik’te ikamet ediyorum. Gerçekten gerekli bir hizmetti. Karşıya geçmekte zorlanıyorduk. Bu bizim için de Samsun için de önemli bir hizmettir. Yapılan her hizmeti destekliyoruz” ifadelerini kullanıdı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN