Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-12-2022 15:57   Güncelleme : 07-12-2022 15:57

Samsun’da Teknofest Karadeniz Heyecanı Devam Ediyor

Milli Mücadele’nin ilk adımı şehri Samsun’da 30 Ağustos-04 Eylül tarihleri arasında 900 bini aşkın kişinin katılımıyla Milli Teknoloji Hamlesinin en güzel yansımalarına ve gövde gösterisine şahitlik ettiğimiz Teknofest Karadeniz’in heyecanı Kalıcı İzler’iyle devam ediyor.

Samsun’da Teknofest Karadeniz Heyecanı Devam Ediyor

Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında çok daha ileri seviyelere ulaşmasına katkı vermesinin yanı sıra çocuklarımız için önemli bir fırsat ve büyük bir birikim olan Teknofest Karadeniz kapsamında ilimizde inşa edilen ve açılışları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen bilim merkezleri ve keşif kampüsleri öğrenci alımına başladı.

Geleceğin bilim insanlarının yetişeceği Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Bilim Samsun ve Samsun Keşif Kampüsü’ndeki Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 36 ay sürecek ücretsiz eğitimlerden yararlanmak isteyen ortaokul (4.sınıf ve 5. sınıf) ve lise (8. Sınıf, 9. Sınıf ve lise hazırlık sınıfı) öğrencilerimiz için son başvuru tarihi 10 Aralık 2022’ye uzatıldı.

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 30 bini aşkın proje ile katılım gösterdiği Teknofest Karadeniz’de 201 takımı finalist olan ve 18 takımı da ödül kazanan şehrimizin bu yoğun ilgisinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yerli ve milli teknolojiye olan ilgisinin bir tezahürü olduğunu dile getiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bu nedenle gençlerimizin önünü açmak ve onları desteklemek için yürüttükleri çalışmalara festivalin hemen ardından kalıcı izler başta olmak üzere tüm ilçelerimizde Teknofest’in kazanımlarının devamlılığını sağlamak amacıyla devam ettiklerini söyledi.

GENÇLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Öğrenci alımına başlanan Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Bilim Samsun ve Samsun Keşif Kampüsü’ne öğrenci seçme sınavı için 10 Aralık 2022 Cumartesi gününün son başvuru tarihi olduğunu bir kez daha vurgulayan Dağlı, Bilim Çarşamba ve Bilim Vezirköprü’de de çalışmaların tamamlanmasıyla öğrenci alımına başlanacağını kaydederek, “Öğrencilerimizin Teknofest Karadeniz’de ortaya koydukları projelerle neleri başarabileceklerine bizzat şahit olduk. Bu nedenle, teknoloji konusunda ilgisi ve yeteneği olan gençlerimizin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyelde olduklarını düşünüyorum. Bu alanda gençlerimizi desteklemeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Bu noktada, çocuklarımızın kendilerine büyük faydalar sağlayacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almalarını oldukça önemsiyor ve bu güzel fırsatı kaçırmamaları tavsiyemi yineliyorum. Evlatlarımızın bilgi, birikim ve heyecanlarının yanında bu atölyelerde alacakları eğitimlerle ileride dünya çapında kendilerinden söz ettirecek projelere imza atacaklarına, Türkiye Yüzyılı’nın inşasına katkı sağlayacaklarına yürekten inanıyorum.” dedi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN