Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-09-2022 16:29   Güncelleme : 26-09-2022 16:29

Samsun’da Trafik Keşmekeşliği Ne Zaman Düzelecek!

Samsun’da aylar önce başlayan trafikte Akıllı Sisteme çalışmalarında sona doğru gelinirken özellikle bazı kavşaklarda trafik tıkanıklıkları Samsunluları çileden çıkartıyor.

Samsun’da Trafik Keşmekeşliği Ne Zaman Düzelecek!

Liman Kavşağında akşam saatlerinde evlerine dönmek için yollara düşen vatandaşlar, Akıllı Sistemin trafiği tam bir çıkmaza sürüklediğini belirterek yetkililerden çözüm bekliyor.

Akıllı Sistem Kontrol Merkezi’nin bir an önce bu işe bir çözüm üretmesi beklenirken, Akıllı Sistemi yöneten Kent Yönetim Merkezi ise bazı kavşaklarda yaşanan sıkıntıların geçici olduğunu vatandaşların sakin olmalarını ve trafikte diğer sürücülerin haklarına riayet edildiği takdirde sıkıntının çözüleceğini savunuyor.

Gençlik Parkı iç kavşakta Çınar Market yanında üç akım kesişimi olduğunu, sistem aktif hale geldikten sonra bu gibi kavşaklarda bir düzelme görülmediği takdirde kesişimin ikiye indirilebileceği belirtiliyor.

En büyük sorunun eğimi yüksek olan Fener Sokak gibi kavşaklarda yaşanıyor.

Kent Yönetim Merkezi yaklaşık bir aydır bu bölgeleri yakın takibe alarak buralarda da aktif hale geçildikten sonra değişim olmazsa yön değişimi ve kesişim ikiye indirilerek alternatif oluşturulacağı ifade ediliyor.

Diğer yandan vatandaşların her yenilikte olduğu gibi Trafikte de Akıllı Sistem’e geçişe de alışına kadar bu ve benzeri şikâyetlerin normal olduğu da belirtiliyor.

Eski sistemin yayalar için çok kötü olduğunu Akıllı Sistemin insan odaklı çalıştığı için önceliği yayalara göre ayarlanan bir sistem olduğu da ifade ediliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN