Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-06-2017 08:43   Güncelleme : 24-06-2017 08:43

Samsunspor Anıtı İzin Bekliyor

Canik Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve ihalesi gerçekleştirilen Samsunspor Anıtı için Karayolları, 23 Ocak'ta yapılan yer izni başvurusuna henüz yanıt vermedi. Samsun spor camiasıyla iftarda konuyu gündeme getiren Başkan Osman Genç, “Anıt için üzerimize düşen her şeyi yaptık. Karayolları’ndan izin yazısını bekliyoruz” dedi.

Samsunspor Anıtı İzin Bekliyor

Samsunspor'un 20 Ocak 1989'da yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoför Asım Özkan'ın hayatlarını kaybettiği acı kazanın anısına Canik Belediyesi tarafından yapılacak olan 20 Ocak Anıtı için her şey hazır, ancak Karayolları izin konusunda sessiz. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne 23 Ocak 2017 tarihinde izin başvurusu yapan ve 07 Şubat 2017'de işlemlerin hızlandırılması için ikinci başvuruyu gerçekleştiren canik Belediyesi, ihalesi dahi yapılan anıta kazmayı vurmak için Karayolları'ndan haber bekliyor.

İZİN BAŞVURUSU 5 AY ÖNCE YAPILDI

Karayolları'nın, anıta 5 önce yapılan izin başvurusuna henüz cevap vermediği TÜFAD ve Canik Belediyesi'nin ortak düzenlediği ve Samsun spor camiasının buluştuğu iftar yemeğinde gündeme geldi. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yer izninin bir an önce tamamlanmasını arzuladıklarını söyledi. Anıt kararını 2 Ocak 2017'de Meclis toplantısında aldıktan sonra anıtın yapılacağı alan için 23 Ocak'ta Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne başvurduklarını belirten Başkan Genç, "24 Ocak'ta Komisyonumuzu kurduk, anıt alanında teknik incelemelerimizi yaptık, anıt projelerini kamuoyunun beğenisini sunduk ve en güzel anıt projesinin seçimi yapıldı, 19 Haziran'da ihalesini gerçekleştirdik, ancak aradan geçen 5 aya rağmen Karayolları’ndan izin onayı hala gelmedi" dedi.

HER ŞEY HAZIR

Samsun kamuoyunun ve Samsunspor taraftarlarının 28 yıllık özlemin sona ermesini beklediklerini ifade eden Başkan Genç, "Bilindiği üzere kazanın yaşandığı yer Karayolları’na ait bir arazidir. Dolayısıyla bu arazinin tahsisi için Karayolları’nın izin vermesi gerekiyor. Verdiğimiz söz üzerine biz anıt için gerekli bütün şartları yerine getirdik. İhalesini yaptık ve anıtın parasını kenarda ayırdık. İlk kazmanın vurulması için sadece Karayolları'nın izni gerekiyor. Biz onların hatırasını orada yaşatmaya kararlıyız. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü gerekli izni verdiği takdirde en geç 3 ay içerisinde seçilen anıtı çevre düzenlemesi ile birlikte tamamlayacağız. Ancak gerekli iznin verilmesi konusunda tüm Samsunlulara görev düşüyor" diye konuştu.

KİTAP TAMAMLANDI

Anıt projesinin yanısıra Samsunspor kitabının çalışmalarını da tamamladıklarını belirten Başkan Genç, "Samsunspor'umuz bu şehrin markasıdır. Bu markayı daha üst noktalara taşımak için Canik Belediyesi olarak gücümüz nispetinde destekliyoruz. Samsunspor'un 1927'den 2017'ye kadar olan tarihini anlatan kitabımız hazır. Şu anda tasnifi yapılıyor. İnşallah iki ay içerisinde kitap herkese ulaşmış olacaktır. Böylece çocuklarımız ve gençlerimiz Samsunspor'un şanlı tarihini daha iyi öğrenecek. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen Resul Akçay kardeşimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ANIT DUYGULANDIRDI

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak da, "Samsunspor anıtının yapılacak olması beni duygulandırdı. Buradan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Samsun'da spor adına güzel şeyler yapılıyor. Kulüp ve sporcularımız önemli başarılar elde ediyor. İşitme Engelliler Olimpiyatları var. Bu olimpiyatlara Samsunlular olarak sahip çıkalım. Bu olimpiyatlar şehrimizin penceresi olacak ve Samsun'a katkısı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TÜFAD Başkanı Hakkı Bayrak, kendilerine ve spora desteklerinden dolayı Başkan Osman Genç'e plaket verdi. Oydukça yoğun ilgi gören iftar programına Başkan Genç ile TÜFAD Başkanı Bayrak'ın yanısıra Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Gençlik Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz, ASKF Başkanı Şener Aydın, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, MÜSİAD Başkanı Haluk Tan, Hakem Komitesi Dernek Başkanı Samet Çiçek, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, Gözlemciler Başkanı Faruk Sertakan, TUFAD Sinop Şube Başkanı İbrahim Önal, ASKF Amasya Başkanı Şerafettin Akçay, Samsunsporlu futbolcular, spor basını temsilcileri ve muhabirleri, Şehzadeler ve Söğütlübahçe taraftar derneklerinin yöneticileri ve sporcular katıldı.

adminadmin