Spor
Giriş Tarihi : 07-09-2015 13:00   Güncelleme : 07-09-2015 13:00

Saraybosna "Mirza Delibaşiç Basketbol Turnuvası"na hazır

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek tarihindeki en önemli basketbolculardan biri olan Mirza Delibaşiç'in anısına düzenlenen 11

Saraybosna

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek tarihindeki en önemli basketbolculardan biri olan Mirza Delibaşiç'in anısına düzenlenen 11. Mirza Delibaşiç Basketbol Turnuvası'na bu yıl Türkiye'den iki takım katılacak.

Delibaşiç'in uzun yıllar formasını giydiği ve adeta adıyla özdeşleşen Bosna Royal Basketbol Kulübü tarafından 9-10 Eylül tarihlerinde başkent Saraybosna'daki Mirza Delibaşiç Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvaya ev sahibi Bosna Royal ve Belçika takımlarından Spirou Charleroi'nin yanı sıra Türkiye'den Trabzonspor Medical Park ve Türk Telekom katılacak. 

Bosna Royal Basketbol Kulübü Direktörü Damir Krupalija, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbol turnuvasının Mirza Delibaşiç'in ismini yaşatmak için düzenlendiğini belirterek, turnuvaya dört takımın katılacağını söyledi.

Başantrenörlüğünü Bosna Hersekli Nenad Markovic'in yaptığı Trabzonspor Medicak Park'ın yanı sıra Türk Telekom ve Spirou Charleroi gibi takımların bu özel turnuvada yer alacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Krupalija, "Turnuvanın adı, bu insanlar için çok önemli. Mirza Delibaşiç'in ismine gösterdikleri saygı için bu kimselere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- "Gelenek sürecek"

 

Turnuvanın ev sahibi Bosna Royal'in içinde bulunduğu mali sıkıntılara rağmen bu özel turnuvayı organize etmeye devam edeceğini vurgulayan Krupalija, "Gelenek sürecek. Çalışarak bu turnuvaya daha büyük takımların gelmesini sağlayabiliriz" dedi.

Krupalija, sadece Bosna Royal taraftarlarını değil Bosna Hersekli tüm basketbolseverleri bu özel turnuvayı izlemeye davet ederken, maçlara girişin ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.

İki gün sürecek turnuvanın açılış maçında Bosna Royal ile Trabzonspor Medical Park karşılaşacak. Günün diğer maçında  Türk Telekom ile Spirou Charleroi mücadele edecek. Turnuvanın ikinci gününde ise final ve üçüncülük maçları oynanacak.

 

 

adminadmin