Güncel
Giriş Tarihi : 05-09-2014 16:17   Güncelleme : 05-09-2014 16:17

Şehit madencilerin aileleri unutulmadı

ÇORUM (AA) - Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Çorumlu 4 işçinin ailelerine, Orman Genel Müdürlüğünce 4'er bin lira yardım yapıldı

Şehit madencilerin aileleri unutulmadı

ÇORUM (AA) - Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Çorumlu 4 işçinin ailelerine, Orman Genel Müdürlüğünce 4'er bin lira yardım yapıldı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında 13 Mayıs'ta 301 işçinin hayatını kaybettiği faciada yaşamını yitiren Çorumlu işçiler Ramazan Çatar, Zeynal Uzar, İsmail Yıldırım ve Ahmet Erol'un eşlerine, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 4'er bin lira hibe desteği sağlandı.

Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen ve şehit madencilerin ailelerinin de katıldığı toplantıda İl Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, şehit ailelerine yapılan hibe yardımı ile ilgili bilgi verdi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından şehit madencilerin ailelerine yardım sağlanması için çalışmalar yapıldığını ifade eden Çatalçam, Çorum'da yaşayan dört şehit madenci ailesine de genel müdürlük tarafından destek sağlandığını ve 4'er bin liralık hibe desteğinin ailelerin banka hesaplarına yatırıldığını kaydetti.

Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ise "Orman Genel Müdürlüğünün temsilcileri olarak bereket parası olan bu 4'er bin liralık hibe desteğini takdim ediyoruz. Bu hibe desteğiyle geçiminize bir nebze olsun katkı sağlamak istedik. Burada acıları tazelemek değil, yardım etme mahiyetinde bu şekilde hibe desteğini takdim ediyoruz. Allah ülkemizde bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Allah ülkemize böyle acılı günler bir daha göstermesin" dedi.

Şehit madencilerden Ramazan Çatar'ın eşi Ayşe Çatar da kendilerine sağlanan yardımdan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Amasya Orman Bölge Müdürü Sarı ve Çorum Orman İşletme İl Müdürü Çatalçam, şehit madencilerin ailelerine maddi yardımlarla ilgili banka dekontlarını teslim etti.

adminadmin