Genel
Giriş Tarihi : 31-05-2021 10:20   Güncelleme : 31-05-2021 10:20

Sertleşme Sorunu Tedavisi ve Penis Protezi Ameliyatı

Erkek cinsel organının ilişki için yeterli ölçüde sertleşmemesi, iktidarsızlık olarak adlandırılır. Erkeklerin cinsel yaşamlarını sekteye uğratan, sertleşme sorunu tedavisi konusunda farklı seçenekler mevcuttur.

Sertleşme Sorunu Tedavisi ve Penis Protezi Ameliyatı

Bunlar arasında, ilaç kullanımı, cerrahi müdahale, vakum tedavisi gibi seçenekler vardır. Hekim, hangi tedavinin hastaya uygun olduğuna karar verecektir.

 

Sertleşme Sorunu Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Çeşitli nedenlerle penis damarlarında deformasyon oluşabilir. Bu durumda, penis gerekli olan kanı tutamaz. Sertleşme sağlanmaz ya da çok kısa süren bir sertleşme oluşur. Bu ilişkinin gerçekleşmesini engeller.  Hekim kişideki sertleşme sorununun kalıcı bir sorun olduğunu tespit eder. Bundan sonra ise, sorunun ağırlığına uygun, sertleşme sorunu tedavisi belirler. Birbirinden farklı, birkaç sertleşme sorunu tedavisi vardır.

 

Sertleşme Sorunu Tedavisinde Öne Çıkan Yöntemler

Ağızdan İlaçlar İle Tedavi: En fazla bilinen sertleşme sorunu tedavisi budur. Ereksiyon oluşumuna katkı sağlayan ilaçlardır. 

Vakum Cihazları: Plastik bir silindir ile penise vakum uygulanır. Damarların harekete geçmesi ve ereksiyon oluşması amaçlanır.

Enjeksiyon: Penise, küçük bir iğne ile ilaç verilmesi yoluyla yapılan bir sertleşme sorunu tedavisi olarak uygulanmaktadır.

Intrauretral Destekleyiciler: Bir başka, sertleşme sorunu tedavisi ise, idrar kanalına konulan ilaç içeren bir materyalin destek sağlaması esasına dayanır. 

Penil Protezler:  Tüm yöntemlerin sonuç vermemesi durumunda uygulanan sertleşme sorunu tedavisi olarak geriye bir tek, cerrahi müdahale kalır. Kalıcı bir tedavidir ve penis protezi konulması yoluyla yapılır.

Detaylı bilgi için, https://www.andromed.com.tr/sertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi ziyaret edebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN