Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2022 12:36   Güncelleme : 18-05-2022 12:36

Ses yalıtımı nedir? nasıl uyulanır?

Ses yalıtımı için başvurulan birkaç yöntem vardır.

Ses yalıtımı nedir? nasıl uyulanır?

 

Ses yalıtımı belirli bir alıcıya ya da belirli bir kaynağa göre ses basıncının düşürülmesi için başvurulan bir yöntemdir.

 Bunlar; ses dalgasını yansıtmak ya da emmek için güçlü bir bariyer kullanmak, alıcı ve kaynak arasında bulunan mesafeyi arttırmak ve gürültü kontrollü ses üreteçleri kullanmaktır.

Ses yalıtımı için esas alınan unsurlar; Emilim, ses emici malzemeler kullanılarak bir odadaki ses basıncı seviyesi kontrol edilir, rezonans emici ve gözenekli emiciler olarak iki türü bulunur. Sönümleme, yansıma ya da soğurma yoluyla rezonansı azaltmak amacıyla kullanılır, soğurma ses seviyesinin azalmasını sağlarken, yeniden yönlendirme sesleri zararsız hale getirir. Ayrışma, bir ses kaynağı ile bir kütle arasında mesafe oluşturarak sesin ilerleyeceği yolu doğrudan engellemek amacıyla kullanılır, esnek yalıtım klipleri ve ses sönümleme pedleri kullanılır.

Mesafe, alıcı ile ses kaynağı arasındaki mesafe arttıkça sesin şiddeti azalmaktadır. Kütle, yoğun malzeme kullanmak ses dalgalarının duvar ve tavan gibi yerlerden geçmesini zorlaştırır, kullanılan malzemeler alçıpan, levha, sünger, beton, kontrplak ve kauçuktan oluşur. Refleks, ses dalgalarının yansıması çarptığı yüzeyin farklılığına bağlıdır. Difüzyon, gürültü ceplerinin ortadan kaldırılması için kullanılır. Yerleşim konut ses yalıtım sistemleri planlanırken dış gürültünün azaltılması ya da tamamen engellenmesi amaçlanır. Ses yalıtımı katlar, duvarlar, oda içinde oda ve otomotiv olarak kullanılabilmektedir. Ses yalıtımında amaç içerideki sesin dışarıya çıkmasını, dışarıdaki sesin de içeri girmesini engellemektir, bunun yanında odadaki sesin iyileştirilmesi de amaçlanmaktadır. Günümüzde akustik yalıtım ve ses yalıtımının aynı şey olduğu düşünülmektedir, ancak ses yalıtımı ve akustik yalıtım birbirinden farklı iki yalıtım türüdür. Ses yalıtımında amaç sesin duvarlardan çıkmasını engellemekken, akustik yalıtımda odadaki sesin iyileştirilmesidir.

Ses yalıtımı konferans salonu, sinema salonu, tiyatro salonu, düğün salonu, müzik kayıt stüdyoları, atış poligonları, okul, jeneratör odası, ofisler, işyerleri, makine daireleri, evler ve hastane gibi pek çok yerde yapılabilmektedir. Güriz gürültü izolasyon sistemleri olarak birinci kalite malzemeler kullanarak müşterilerimize jeneratör ses yalıtımı, chiller grubu ses yalıtımı, soğutma kulesi ses yalıtımı, fabrika ses yalıtımı, akustik izolasyon ve gürültü bariyeri gibi ses yalıtım hizmetlerini sunmaktayız. Jeneratör ses yalıtımı; jeneratör günümüzde pek çok yerde bulunmaktadır, elektrik kesintisi yaşandığı durumlarda devreye giren jeneratör yüksek bir sesle çalışmaktadır, rahatsız edici bir ses olan jeneratör sesinin engellenmesi için ses yalıtımına başvurulmaktadır, bu işlemde amaç makinelerin çalışma performansına zarar vermeden sadece sesi azaltmaya yöneliktir.

Chiller grubu ses yalıtımı; soğutma sistemleri için sunduğumuz ses yalıtım sistemleri özel tasarım ve boyutlandırmayla hazırlanmaktadır, bu ses yalıtım sisteminde de amaç cihazların performansına etki etmeyecek şekilde ses yalıtımı yapmaktır. Soğutma kulesi ses izolasyonu; yüksek dayanıklılık sağlayan ve makinaların çalışma performanslarına hiçbir etkisi olmayacak şekilde planlanan ses izolasyon sistemidir, özel tasarım ve boyutlandırma ile tasarlanmaktadır. Fabrika ses yalıtımı; fabrikalarda oluşan seslerin insanlar üzerinde birçok zararı bulunmaktadır bu nedenle fabrikalarda da ses yalıtımı oldukça önemlidir, ses yalıtım sistemi kurulmadan önce gürültü ölçümü yapılmaktadır ve gürültünün kaynağı tespit edilmektedir, sonrasında gürültü kaynağına ve düzeyine göre yalıtım sistemi kurulmaktadır. Akustik ses izolasyonu; gürültünün engellenmesi gereken kısımlarda ses yalıtım süngerleri ve yalıtım malzemeleriyle izolasyon sağlanır, opera, sinema, tiyatro gibi birçok alanda kullanılır. Gürültü bariyeri; firmamızın ürettiği gürültü bariyeri tüm dış ortam koşullarına karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmaktadır, gürültü bariyerleri ses emmekte ve engellemektedir, gürültü bariyer modellerimiz korozyona dayanıklıdır, galveniz, alüminyum, dkp ve paslanmaz olarak imal edilmektedir, gürültünün engellenmesi gereken ortama göre boyutları planlanmaktadır. Profesyonel ekiplerimizle çalışarak müşterilerimize en iyi projeleri sunmaktayız.

Ses izolasyon sistemlerinin fiyatlandırma işlemi, izolasyonun yapılacağı alana ve izolasyon sisteminin büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir, aynı zamanda izolasyon için kullanılacak olan malzemeler de fiyatta değişiklik olmasını sağlamaktadır. Güriz gürültü izolasyon sistemleri olarak birinci kalite malzemeler kullanarak birçok alan için ses yalıtım sistemleri üretmekteyiz, profesyonel ekibimizle çalışarak en dayanıklı ve uygun sistemleri müşterilerimize sunmaktayız.

Ses izolasyon sistemlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz sitemizde yer alan iletişim kısmından bizlere ulaşabilir ve merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.  

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN