Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2020 15:00   Güncelleme : 21-03-2020 15:00

Sevdamız Samsun Platformu ve Atakum Şehir Platformu Ortak Basın Açıklaması

Sevdamız Samsun Platformu ve Atakum Şehir Platformu ortak bir basın açıklaması yaparak, elektrik, doğalgaz, su faturalarının yanı sıra bankaların ve esnaf kefalet kredi kefalet kooperatiflerinin kendilerine olan taksitlendirilmiş borçları veya kredi kartı borçlarının ülke normale dönene kadar ötelemesini istedi.

Sevdamız Samsun Platformu ve Atakum Şehir Platformu Ortak Basın Açıklaması

ESNAFIN KREDİ BORÇLARI ERTELENSİN!

 

Açıklama şöyle;

Tüm dünyada etkisini gösteren ve insanları canından eden Covid-19 virüsü nedeniyle toplu halde hareket edilen her yer geçici süreliğine kapatıldı. Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.

Alınan önlemlere ve uyarıları uymak her vatandaşın asli görevidir. Bu yaşananlar istenmeden olsa da insanların ekonomisini olumsuz yönde etkileyecektir.

Bunun için elektrik, doğalgaz, su faturalarının yanı sıra bankaların ve esnaf kefalet kredi kefalet kooperatiflerinin kendilerine olan taksitlendirilmiş borçları veya kredi kartı borçlarını en azından ülke normale dönene kadar ötelemesi gerektiğini düşünüyoruz. Borçları silin demiyoruz. Sadece öteleyin.

Bu mücadeleyi omuz omuza vererek atlatırız. Birkaç liraya muhtaç olan ve önlemlerden dolayı çalışamadığı için evine ekmek götüremeyecek olan milyonlarca insan var ülkemizde. Her kesimi düşünerek kesinlikle bu konunun konuşulması ve en uygun yolu neyse kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e ise ramazan ayı sonuna kadar borcu olan abonelerin sularının kesilmeyeceği yönünde aldığı karar için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN