Türkiye
Giriş Tarihi : 28-12-2020 10:55   Güncelleme : 28-12-2020 10:55

Sivil Toplumu Rahatsız Eden Yasada Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın da İmzası Var!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nın kararları doğrultusunda Meclis’te görüşülerek yasalaşan “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi”nde Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın da imzasının olduğu ortaya çıktı.

Sivil Toplumu Rahatsız Eden Yasada Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın da İmzası Var!

TBMM’ye yasalaşması için sunulan kanun teklifi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) kararları doğrultusunda Meclis’te görüşülerek yasalaşan “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi” tepkilerin odağı haline geldi.

Teklife karşı çıkanlar söz konusu yasanın her fırsatta Türkiye aleyhinde manevra yapan Batı’nın sopasına dönüşebileceğini düşünüyor.

 

SİVİL TOPLUM RAHATSIZ

Muğlak ve yoruma açık maddelerin dernekler üzerinde her fırsatta Türkiye’yi ve Müslümanları terörist göstermeye çalışan Batı’nın elinde bir sopaya dönüşeceğinden endişe eden sivil toplum kuruluşu temsilcileri kanun teklifi mecliste yasalaşsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilmesini bekliyor.

Aksi halde BMGK’nın talepleri doğrultusunda çıkarılan yasanın Türkiye’nin başta S-400 sürecinde yaşadığı sıkıntılara benzer olarak yerli ve milli projelerini yürüten firmaları da hedef almaya varıncaya kadar finansal yaptırımları berberinde getireceği kanaati hâkim.

Yasa teklifini TBMM’ye sunan isimlerin arasında AK Parti Samsun Milletvekili önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da yer alması Samsun’da tepki çekti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN