Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-05-2022 14:04   Güncelleme : 16-05-2022 14:04

Siyahareketi’nden yetim çocuklar için piknik

Samsun İnsani Yardım Hareketi Derneği Bir Adım Doğal Yaşam Derneği ile birlikte Samsun’da yaşayan yetim çocuklar ile birlikte Düvecik Mahallesinde piknik düzenledi.

Siyahareketi’nden yetim çocuklar için piknik

Oyunlar

 

Yemyeşil çayırı gören erkek çocukların birbirleri ile güreşe tutuşması ile piknik alanı güreş meydanına döndü. Siyahareketi Gönüllü ağabeylerinin hazırladığı uçurtmalar ile gökyüzü ile buluşan çocukların, çuval ile yarışma, ip çekme, yakar top ve futbol oynama gibi oyunlar ile neşeleri ve gülüşleri görülemeye değerdi

Yemek

Siyahareketi Derneği tarafından piknik alanında mangallar yakılarak; katılanlara köfte ekmek ikramı yapıldı. Katılım sağlayan ailelerin hazırlayıp alana getirdiği ve tatlılar ve Mahalle muhtarının ikram ettiği baklavalar güne tat katan anların yaşanmasına vesile idiler.

Tohum Topu

Bir Adım Doğal Yaşam Derneği’nin etkinlik alanında çocuklarla hazırlayıp gene çocuklara tarafından doğaya atılan fıtri (yaradılış özellikleri muhafaza eden)  “Tohum Topları” ise çocuklar için öğretici bir etkinlik oldu.

Dernek Yönetimi tarafından yapılan açıklamada: Bu tür eğitici ve eğlendirici etkinliklerin özellikle şehrin betonları arasında kaybolmuş çocuklarımız için devam etmesini önemsiyoruz. Özellikle son dönemlerde yükseltilmek istenen “Yabancı Düşmanlı” ile iyice kıskaca giren çocukların buna daha çok ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bizler özellikle geleceği inşaa edecek olan çocuklarımızın birbirleri ile kardeşçe yaşayabilmelerini önemsiyoruz. Bütün Dünya Çocuklarının saf ve masum olduğunu biliyor, özellikle savaşların sebep olduğu yıkımlardan kaçarak ülkemize gelen çocukların yıpratıcı gündemlere kurban edilme ihtimalinden endişe ediyoruz. Denildi.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN