Güncel
Giriş Tarihi : 02-10-2020 10:08   Güncelleme : 02-10-2020 10:08

Sokak Hayvanlarının Hayatını Güzelleştirecek Öneriler!

Günlük hayatımızda yolda yürürken ya da bir sahil kenarında otururken sizlere eşlik eden patili dostlarımız yaz kış demeden sizi yalnız bırakmayan en iyi dostlarınız oluyor. Sokakta yaşayan tüm patili dostlarımızın sevgiye ve yardıma olan ihtiyacı, olumsuz hava koşullarıyla daha da artıyor.

Sokak Hayvanlarının Hayatını Güzelleştirecek Öneriler!

Sesleri, neşeleri ve hareketleriyle yüzleri gülümseten patili dostlarımız için yapılabilecek birkaç basit yardım önerilerini sıraladık;

•             Evinizin önüne bir kap su bırakın: Evinizin önüne koyacağınız bir kap su, susuz kalmış patili dostlarımızın imdadına yetişebilir.

•             Kalan yemeklerinizi paylaşabilirsiniz: Öğünlerinizde kalan baharatsız yemeklerinizi bir kenara ayırarak sokak hayvanları için lezzetli bir kap hazırlayabilirsiniz.

•             Aracınıza binmeden kontrolü ihmal etmeyin: Soğuk kış aylarında sevimli kedi ve köpek yavruları aracınızın motor kısmına sığınarak ısınmaya çalışabilir. Burada uyuyakalmış olan veya sizleri fark edemeyen patili dostlarımızı uyarmak, hem aracın hem de onların zarar görmelerini engellemek için arabayı çalıştırmadan önce kaputuna vurabilirsiniz.

•             Çevrenizdekileri sokak hayvanlarını sahiplenmeye teşvik edebilirsiniz: Sokak hayvanlarına yapılabilecek iyiliklerin başında insanları sokak hayvanlarını sahiplenmeye teşvik etmek geliyor. Sosyal medyada teşvik edici postlarla sokak hayvanlarının fotoğrafını çekip #satınalmasahiplen hashtagı ile paylaşabilirsiniz.

•             Veteriner ihtiyacına destek olabilirsiniz: Kaza geçirmiş, yaralı gördüğünüz sokak hayvanları için belediyelerin sunduğu hayvan ambulansı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Belediyenizin ilgili numarasını ihtiyaç halinde kullanmak üzere telefonunuza kaydetmeyi öneriyoruz.

•             Mama kasası hazırlayabilirsiniz: Mama kasaları, sokak hayvanlarının yemeklerine güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlayan en büyük yardımcıdır. Kolay malzemelerle siz de pratik bir şekilde mama kasaları hazırlayabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN