Genel
Giriş Tarihi : 10-07-2020 16:03   Güncelleme : 10-07-2020 16:03

Spor ve Kripto Para Dünyası Arasındaki Köprü Chiliz!

Dünyanın ilk ve tek spor odaklı kripto para borsası Chiliz, iki ayrı dünya arasındaki köprü olmaya devam ediyor. Özellikle 2020 yılında yaptığı listelemeler ve ortaklıklarla adından söz ettiren Chiliz, kripto paranın benimsenmesi açısından çok önemli bir iş yapıyor.

Spor ve Kripto Para Dünyası Arasındaki Köprü Chiliz!

Spor, tüm dünyada insanları birleştiren aynı anda aynı duyguları hissetmelerini sağlayan özel bir dal. Chiliz de bunu görmüş olmalı ki kripto para dünyasının belki de en çok benimsenmesini sağlayacak bir alan olan spor dallarında kendine bir yer etti. 

Dünya üzerindeki en iyi spor kulüpleri ile anlaşmaya başlayan Chiliz, kulüplerin taraftar token’larını çıkarıp kendi spor odaklı kripto para borsasında listeliyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Galatasaray’ın taraftar token’ını da listeleyen kripto para borsası Chiliz’in listelediği spor kulüpleri arasında yok yok! JUventus, Paris Saint-Germain, FC Barcelona ve CA Independiente gibi dünya çapında kabul görmüş, tanınmış büyük takımların Chiliz üzerinde listelendiğini görebiliriz.

Corona virüsü pandemisi nedeniyle dünyanın birçok yerinde spor müsabakalarının durdurulmuş olması listelemelerin ilgiden yoksun olmasına yol açmadı. Aksine karantina dönemlerinde Chiliz üzerindeki token satışlarının yükselişte olduğu belirtiliyor. Bu yükselişin belki de en büyük kanıtı 22 Haziran 2020 tarihinde listelenmeye başlanan FC Barcelona taraftar token’ı BAR’ın iki saatten kısa bir süre içerisinde tükenmesiydi. İlk günden rekora koşan BAR’ın, Chiliz’in kendi token’ı CHZ ile yaptığı paritesinin işlem hacmi, tüm borsanın 24 saatlik işlem hacmini 5’e katladı.

Chiliz’in tek özelliği bu taraftar token’larını listelemek değil. Bağlı şirketi, elmanın diğer yarısı Socios üzerinden token’larla alışveriş yapabiliyorsunuz. Takımınızın taraftar token’ı ile Socios.com’da yer alan “pazar yeri” noktasından takımınıza özel ürünlerin sahibi olabiliyorsunuz. Sadece özel ürünlerle kalmayıp hayatta bir kez başa gelebilecek benzersiz deneyimler yaşamanızı da sağlıyor.

Spor kulüplerinin yanı sıra son zamanlarda farklı dallarda da kendine yer edinmeye başladığını görüyoruz. Karma dövüş sanatların denince akla gelen organizasyon UFC ile ortaklığını duyuran Chiliz’in UFC müsabakalarında boy göstermesi anlamına geliyor. Sınırlarını aşan ve boşlukları görüp buna göre hareket eden Chiliz’in bir sonraki ortaklığı ve yöneleceği alan merak içinde bekleniyor.

 

Chiliz’in Muhabbit Özel Röportajına, güncel kripto para haberlerine Muhabbit.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN