Spor
Giriş Tarihi : 26-05-2023 14:30   Güncelleme : 26-05-2023 14:30

Spor yaralanmalarını ciddiye alın!

Spor yaparken pek çok yaralanma türüyle karşı karşıya kalabileceğimize dikkat çeken Op. Dr. Atakan Telatar, “Ülkemizde en sık yapılan sportif aktivite futbol olduğu için en sık karşılaştığımız spor yaralanmaları da diz ve ayak bileğiyle ilgili oluyor.

Spor yaralanmalarını ciddiye alın!

Dizde ön çapraz bağ yaralanmaları ve menisküs yırtıkları tedavi edilmezse kalıcı sakatlığa yol açabilen önemli sorunlardır. Ayak bileğinde ise kemik kırıkları, aşil tendonu kopmaları yine sıklıkla karşılaştığımız önemli spor yaralanmalarıdır” dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından düzenlenen Gönüllü Genç Festivali’nde VM Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Atakan Telatar, gençlerle bir araya gelerek sporcu yaralanmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.


“Menisküs yırtıkları tedavi edilmezse kalıcı sakatlığa yol açabilir”

Spor yapmanın sağlıklı ve mutlu bir hayat için temel bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Op. Dr. Telatar, “Ancak spor yaparken pek çok yaralanma türüyle karşı karşıya kalabiliriz. Ülkemizde en sık sportif aktivite futbol olduğu için en sık karşılaştığımız spor yaralanmaları da diz ve ayak bileğiyle ilgili oluyor” açıklamasında bulundu.

Dizde ön çapraz bağ yaralanmaları ve menisküs yırtıkları tedavi edilmezse, kalıcı sakatlığa yol açabilen önemli sorunlarla karşılaşılabileceği uyarısında bulunan Op. Dr. Telatar, “Ayak bileğinde ise kemik kırıkları, aşil tendonu kopmaları yine sıklıkla karşılaştığımız önemli spor yaralanmalarıdır. Neyse ki tüm bu yaralanmaların etkili tedavileri var. İyileşmesi biraz zaman alsa da spora dönebilmek, hayat konforumuzu artırabilmek ve daha aktif bir hayat sürebilmek için eklem sağlığımızı önemsemeli ve gerekli tedavileri vakit kaybetmeden sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN