Eğitim
Giriş Tarihi : 24-11-2020 08:21   Güncelleme : 24-11-2020 08:21

Şuurlu Öğretmenler Derneği "Öğretmene En İyi Hediye, Kaybettikleri İtibarı Yeniden Kazandırmaktır!"

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Samsun Şube Başkanı Hasan Keser , 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Şuurlu Öğretmenler Derneği

Basın açıklamasında, Yeryüzünün en önemli mesleğini icra eden “Ben muallim olarak gönderildim diyen Hz. Peygamber’in (sav) mirasçısı, bu salgın  günlerinde  canı gönülden çalışan ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

Bugün covid-19 virüsü ile yüz yüze eğitime ara verildiği ve birçok öğretmenimizin bu virüsten dolayı hastalandığı ve vefat ettiği haberlerini üzülerek almaktayız. Vefat eden öğretmenlerimize rahmet geride kalanlarına sabırlar, hasta olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.

 

ÖĞRENCİLERİN  YOL GÖSTERİCİSİ ÖĞRETMENLER 'VEFA'LARIYLA YAŞLILARA DA EVLAT OLDU.

 Samsun ÖĞ-DER olarak da destek verip öğretmen kardeşlerimizle katılım sağladığımız , Covid-19 salgınında Samsun ‘da tüm ilçe kaymakamlıklarının  koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Vefa Sosyal Destek Grubu'nda aktif görev alan, gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak özverili ve fedakar bir çalışma disiplini ortaya koyan, bu süreçte bu günde  filyasyon ekiplerinde  yer alan ve bu süreçte derslerinden geri kalmasın diye öğrencilerine internet ve tablet temin edip evdeki yemek masasını yazı tahtasına çeviren öğretmen kardeşlerimiz ; söz konusu vatan ve millet olduğu zaman bütün olumsuzluklara rağmen milletinin yanında olduğunu göstermiştir.        

                   

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Keser, bugün ülkemizin depremlerle ve salgınla mücadele verdiği bir dönemde yardımlaşma ve dayanışmanın önemli  olduğunu, öğrenci yetiştirmede sadece kendisi için değil başkaları için de yaşaması gerektiğini bilen ,nefis terbiyesini esas alan , milli ve manevi değerleri benimseyen bir nesil yetiştirmek için, eğitim sistemimizin Batıcı, materyalist yapıdan kurtarılarak, ahlâk ve maneviyatı temel alan bir yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

 

EN İYİ HEDİYE, KAYBETTİKLERİ İTİBARI YENİDEN KAZANDIRMAKTIR

Samsun  ÖĞ-DER Başkanı Hasan Keser, “Bir ülkede eğitim öğretimde istenen başarıya ulaşmanın sadece fiziki altyapıyla mümkün olmadığını, teknolojinin nimetlerinden faydalanıp canlı derslerin verildiği bu salgın günlerinde yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğu anlaşılmıştır .”dedi. Eğitimin temelinin öğretmen olduğunu anlatan Keser, “Bugün ülkemizde eğitimcilerimizin saygınlığının korunmasına, kıymet görmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Öğretmenin kıymetinin düştüğü bir toplumda eğitimin kalitesinden bahsetmek mümkün değildir.  Bugün öğretmenlerimize verilecek en iyi hediye, kaybettikleri itibarın onlara yeniden kazandırılmasıdır.” ifadelerinde bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN