Güncel
Giriş Tarihi : 21-03-2020 13:24   Güncelleme : 21-03-2020 13:24

Tedbir Almak Önemli Ve Peygamber Tavsiyesidir!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı’ndan Coronavirüs açıklaması

Tedbir Almak Önemli Ve Peygamber Tavsiyesidir!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, televizyon ekranlarında Koronavirüs hakkında konuşanların işinin whli hekimler olması gerektiğine dikkat çekerek, “İntaniye nedir, anatomi nedir, farmakoloji nedir, mikrobiyoloji nedir bilmeyen kişilerin yaptığı yorumlar veya solunum yolları enfeksiyonunda ve hastalıklarında uzman olmayan hekimlerin yaptığı yorumlar, zihin bulandırmadan başka bir işe yaramıyor” dedi.

 

Coronavirusün dünyanın ekonomik düzenini alt üst ettiğini de sözlerine ekleyen Armutçu şöyle devam etti;

“Birçok ülkenin ekonomik darboğaz yaşayacağı şimdiden belli oldu. Bu ülkelerden birisi de maalesef ülkemiz.

 

Ekonomosi; ithalata ve borca dayalı para sistemine entegre olmuş, sanayi ve tarımda imalatı/üretimi terk etme noktasına gelmiş ülkemiz için gelecek günler pek parlak görünmüyor maalesef.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızca Coronavirus'e karşı; İç havayolu taşımacılığında 3 ay süreyle KDV oranını yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesi, Konaklama Vergisinin Kasım ayına kadar uygulanmaması, Esnaf ve sanatkârların Halkbankası’na olan kredi borçlarının Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerinin 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenmesi, 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarı yüzde 80’den yüzde 90’a çıkartılması, Asgari Ücret desteğine devam edilmesi, En düşük emekli maaşının 1.500 liraya yükseltilmesi, Emeklilerin bayram ikramiyesinin Nisan ayında ödenmesi, önce İstanbul ve Ankara’da başlatılacak bir çalışmayla 65 yaş üzerindeki tüm yaşlılara koruyucu maske ve kolonya dağıtılması gibi ekonomik tedbirler açıklandı ve maliyetinin de 100 milyar lira olduğu söylendi.

 

ŞU HUSUSLAR NEDEN TEDBİR PAKETİNDE YER BULMADI:

 

1)İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile kapanan cafe, kahvehane vs ile müşterisizlikten kapanan AVM'ler ve esnaflar yanında çalışırken işsiz kalan çalışanların ücretleri ve SGK primleri ne olacak? 2)Müşterisizlikten işyerini kapatan işletmelerin zararları nasıl telafi edilecek?

3)Saat 21.00'de fedakâr çalışmalarına moral vermek için alkışladığımız sağlık çalışanlarına ikramiye niçin verilmiyor? 4)İç hat uçuşlarında KDV oranı %1'e ineceğine 1,5 liraya mâl olan benzinin fiyatı neden düşürülmüyor?

5)Milletin Temel ihtiyaçları kapsamında  gıda,temizlik ürünleri,dogalgaz,ekektrik,su ve iletişimde KDV niçin sıfırlanmıyor?

 

Ekonomide bir kural vardır: Eğer bir ekonomik paket veya ekonomik destek paket açıklanacaksa, kaynağı da belirtilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 milyar lira hazineye ek yük getireceği ifade edilen ekonomik destek paketinin kaynağı ne?

 

Tabiki tek bir kaynak var: Ak Parti iktidarının en kolay kaynağı olan Borçlanmak.

 

İç ve dış borcumuzu bile borçlanarak ödeyen bir iktidardan, imalat/üretim ekonomisini terk etmiş bir iktidardan borçlanarak kaynak bulmasından başka ne bekleyebiliriz?

 

24 Haziran 2018 seçim sürecinde Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu Bey "Ak Partili beyaz adam zamanı geldiğinde asfaltın ve betonun yenmeyeceğini anlayacak" dediğinde ortalık yıkılmış, neler söylenmişti neler hatırlarsanız.

Recep YAZGANRecep YAZGAN