Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-10-2017 09:14   Güncelleme : 06-10-2017 09:14

Tekkeköy Belediyesinden İbadethanelere Büyük Yatırım

Tekkeköy Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan bütün cami, mescit, kuran kursu gibi ibadethanelerin inşat, bakım, onarım, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile benzeri daha birçok ihtiyarcını her yıl düzenli olarak karşılıyor.

Tekkeköy Belediyesinden İbadethanelere Büyük Yatırım

Her yıl düzenli olarak ibadethanelerin tüm ihtiyaçlarını gideren Tekkeköy Belediyesi ayrıca belli aralıklarla ve dini bayramlar ile ramazan ayı öncesi tüm camilerin temizliğini yaparak vatandaşlarının hijyenik ortamda gönül rahatlığıyla ibadetlerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. Yine tüm kabristanlıkların içerisindeki ağaçların budanmasından temizliğine kadar tüm bakımları belediye ekipleri tarafından her yıl düzenli olarak yapılıyor.

Yerel seçimlerin akabinde üç buçuk yıl içerisinde ibadethanelerin her türlü ihtiyarcını gidermeye çalıştıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemiz sınırları içerisindeki tüm cami, mescit ve kuran kurslarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Camilerimiz yüce dinimiz İslam’ın en kutsal mekânlarıdır. Tekkeköy Belediyesi olarak eğitime yönelik sürdürdüğümüz bakım ve onarım çalışmalarını kutsal mekânlarımıza da uyguluyoruz. Şimdiye kadar bu konuda toplam 97 cami, mescit, kur’an kursu gibi farklı ibadethanelerimizin bakım, onarım, boya, çevre düzenlemesi, peyzaj, tesisat, perde duvarı, taş parke, inşat gibi farklı ihtiyaçlarını gerçekleştirdik. Bunun yanında ibadethanelerimizden ve cemaatinden gelen tüm talepleri yerine getirdik. İlçemizde elimizin değmediği ulaşamadığımız neredeyse bir tane bile ibadethanemiz kalmadı. Camiler bizlerin ibadet yaptığımız yerlerin dışında birlik ve beraberliğin, sosyalleşmenin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel şekilde icra edildiği mabetlerimizdir. İbadethanelerimizin dinimizin emrettiği koşullara ve temizlik kurallarına uygun olmalıdır. Temizlik dinimizde önemle ele alınmış ve bazı temel ibadetler için farz kılınmıştır. Öyle ki, gerekli ve yeterli temizlik yapılmadan namaz kılmak mümkün ve muteber değildir. Nitekim sağlık, sıhhat ve afiyet için de temizlik, başta gelen esaslardandır. Peygamber Efendimiz “Temizlik imanın yarısıdır” buyurmuştur. Bizlerde ibadethanelerimizin dinimize uygun temiz, tertipli düzenli, bakımlı olması için elimizden geleni yapıyor ve tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu. 

 

adminadmin