Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-08-2021 12:17   Güncelleme : 05-08-2021 12:27

Terk Edilen Köpek Ve Yavrularına Salıpazarı Belediyesi Sahip Çıktı!

Terk edilen köpek ve yavrularına Salıpazarı Belediyesi sahip çıktı.

Terk Edilen Köpek Ve Yavrularına Salıpazarı Belediyesi Sahip Çıktı!

Samsun’un Salıpazarı İlçesinde sıcak yaz aylarında ölüme terk edilen köpek ve yavruların imdadına Salıpazarı Belediyesi yetişti.

İlçe sınırları dışından getirilerek boş arazilere bırakılan yavru köpekler belediye ekipleri tarafından koruma altına alındı. Ekipler köpeklere yiyecek vererek karınlarını doyurdu. Yavru köpeklere ise süt ve su verdi. Köpekler daha sonra veteriner kontrolünden geçirilerek barınağa teslim edildi.

NE İNSANLIĞA NE DE VİCDANLARA SIĞAR!

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, köpeklerin sokaklara terk edilmesine tepki göstererek, “Evcil hayvanların sokaklara bırakılarak açlığa ve susuzluğa mahkûm edilmesi ne insanlığa ne de vicdanlara sığar” dedi.

İnsanoğlunun tüm canlılara yönelik sorumluluklarının olduğunu belirten Belediye Başkanı Halil Akgül, "Sokaktaki canlarında bakıma ihtiyaçları var. Belediye olarak her birine yetişmeye çalışıyoruz, fakat yetişemediğimiz yerler de oluyor. Burada topluma büyük sorumluluk düşüyor. Vatandaşlarımızın daha bilinçli davranmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Recep YAZGANRecep YAZGAN