Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-05-2025 16:46   Güncelleme : 26-05-2025 18:28

Terme Hıdırellez Etkinlikleri’nde Kumar şaibesi

Samsun’un Terme ilçesinde belediye organizasyonuyla gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliklerinde aleni şekilde kumar oynatıldığı iddiaları kamuoyunda infial yarattı.

Terme Hıdırellez Etkinlikleri’nde Kumar şaibesi

AK Partili Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

22-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 25. Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri, içerik ve uygulama açısından kamuoyunda sert eleştirilerin hedefi oldu. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, etkinlik alanında kurulan masalarda yaş sınırı olmaksızın, kamuya açık şekilde para karşılığı oyun oynatıldığı görüldü. İddialar, çocukların ve gençlerin kumar ortamına şahit olmasına neden olduğu gerekçesiyle yoğun tepki topladı.

 

Erhan Usta: “Bu Sosyal Belediyecilik mi, Kumar Tuzağı mı?”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, durumu sert sözlerle eleştirerek, “Burası Samsun/Terme… Gündüz gözüyle, kamuya açık alanda, yaş sınırı dahi olmadan kumar oynatılıyor… Kumar oynatan AK Partili belediye… Sosyal belediyecilikten kastınız çocukları kumara alıştırmak mı?” açıklamasında bulundu. Usta’nın açıklamaları kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu.

 

“Devletin Görevi Korumaktır, Kumar Tuzağı Kurmak Değil”

Vatandaşlar, özellikle çocukların bu ortama maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Görgü tanıklarının iddialarına göre, oyun masaları etrafında hiçbir güvenlik, denetim veya uyarı mekanizması bulunmadı. Aileler, çocuklarının kumar görüntülerine şahit olmasından ötürü büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

 

Yerel halktan bazı vatandaşlar, “Devletin görevi milletin ahlaki ve psikolojik sağlığını korumaktır; kumar tuzağı kurmak değil,” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.

 

Turhan Çömez: “Adı Festival, Gerçekte Çakma Las Vegas”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez ise tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Etkinlikleri “çakma Las Vegas” olarak nitelendiren Çömez, “Adı festival ama her yerde kumar oynanıyor. Ne kültür var, ne sanat, ne spor. Kim bilir ne kadar para saçtılar bu işe! Her yer kumar oynayan gençlerle dolu,” dedi.

 

Çömez ayrıca yalnızca Terme değil, Samsun’un Alaçam ilçesinde de benzer görüntülerin yaşandığını, bunun iktidara yakın bazı belediyelerde sistematik bir uygulamaya dönüştüğünü iddia etti.

 

Belediyeden Henüz Açıklama Yok

Skandala dönüşen festival sonrası Terme Belediyesi’nden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kamuoyunun ve muhalefet temsilcilerinin tepkileri sürüyor. Etkinlikte kamu kaynaklarının hangi ölçüde kullanıldığı ve iddiaların doğruluğu konusunda açıklama talep ediliyor.

Kaynak: GerçekTaraf

adminadmin