Siyaset
Giriş Tarihi : 12-09-2015 00:00   Güncelleme : 12-09-2015 00:00

Terör saldırılarına tepkiler

TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, son günlerdeki terör olaylarına tepki göstererek, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı

Terör saldırılarına tepkiler

TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, son günlerdeki terör olaylarına tepki göstererek, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

Köseoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde artan terör saldırılarını lanetlediğini belirterek, terör olaylarında şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet, şehit yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Hainlerin kendi kanında boğulacağını belirten Köseoğlu, "Bu hain saldırılar sonucu Türkiye'nin yüreğine adeta ateş düşürenler, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan, bu hainler kendi kanlarında boğulacaktır. Geçmişimizde yedi düvelle savaşıp galip çıkmış bir milletin torunları olarak birkaç eli silahlı eşkıyaya pabuç bırakmayacağız" ifadesini kullandı.

Köseoğlu, son günlerde yaşanan terör olayları sonrası yaşanan tepkilerin şiddete dönüşmemesi çağrısında da bulunarak, vatandaşları sükunetli ve sağduyulu olmaya davet etti.

Teröre tepki gösterirken ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanların tuzağına düşülmemesi gerektiğini vurgulayan Köseoğlu, şunları kayddetti:

"Gün sağduyu ve itidal günüdür. Gün, bu aziz vatanda güçlüklerle, ağır bedeller ödeyerek tesis edilen huzurlu ve güvenli yaşama sahip çıkma günüdür. Verilen mücadele toprak bütünlüğümüze ve can güvenliğimize kastetmiş teröriste ve her türlü teröre karşıdır. En temel vatandaşlık haklarından birisi olan gösteri ve protesto hakkınızı art niyetli kişilerin tahriklerine kapılıp provokasyonlarına aldanıp mala ve daha da kötüsü cana kast noktasına getirmeyin. Bu hassas ve üzücü süreçte sağduyu ve metanet vazgeçilmezimiz olmalıdır. Aksi söz konusu olur ise terör, gerçek amacına ulaşma yolunda sahip olduğumuz güçlü kardeşlik bağlarımızı zedelemiş, et ve tırnak olan kardeşler arasına fitne sokmayı başarmış olacaktır. Unutulmamalıdır ki terörün ve destekçilerinin cezasını hukuka uygun olarak devletimiz, güvenlik güçlerimiz ve yargı verecektir. Terörü hep birlikte inançla, sabırla ve azimle yeneceğiz. Bu millet de bu devlet de buna muktedirdir."

adminadmin