Gündem
Giriş Tarihi : 15-07-2016 14:04   Güncelleme : 15-07-2016 14:04

Terörizme Karşı Kararlı Ve Tutarlı Bir Mücadele Verilmeli

Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz” dedi.

Terörizme Karşı Kararlı Ve Tutarlı Bir Mücadele Verilmeli

Açıklamasında, Fransa’nın Nice şehrinde, millî gün kutlaması sırasında meydana gelen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıda hayatını kaybedenleri tazimle yâd ederek, yaralılara acil şifalar diledi.

Kurbanların ailelerine ve Fransız halkına başsağlığı dileklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında “Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz. Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

“TERÖRÜN DİNİ, IRKI VE MİLLİYETİ YOKTUR”

Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: “Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz. Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur ve olmamalıdır.”

Olaydan duyulan derin üzüntüyü ve Fransa halkının acısını paylaştığını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu zor günde Fransız devletinin ve halkının yanında olduğunu belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande nezdinde Fransız halkına bir kez daha başsağlığı dileğinde bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN