Türkiye
Giriş Tarihi : 27-12-2014 22:00   Güncelleme : 27-12-2014 22:00

TRABZON’DA BİR GARİP ÜST GEÇİT İNŞAATI TARTIŞMASI

Trabzon’un Yalıncak mevkiindeki Özel Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi önünde Karadeniz Sahil Yolu’nda yapılması planlanan üst geçit, Karayolları ile üniversite yönetimini karşı karşıya getirdi

TRABZON’DA BİR GARİP ÜST GEÇİT İNŞAATI TARTIŞMASI
Trabzon’un Yalıncak mevkiindeki Özel Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi önünde Karadeniz Sahil Yolu’nda yapılması planlanan üst geçit, Karayolları ile üniversite yönetimini karşı karşıya getirdi.
Karayolları tarafından görevlendirilen müteahhit firma çalışanları, üst geçit inşaatına başlayacakları alandaki üniversiteye ait midibüsün çekilmesini isterken, aracın çekilmemesi üzerine jandarma çağrıldı. Jandarmanın talebi üzerine de araç üniversite tarafından bulunduğu yerden kaldırılmazken, ekipler inşaat çalışmalarına başlayamadı. Gerginliğin artması üzerine pazartesi konuyla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde Vali Abdil Celil Öz başkanlığında toplantı yapacağı öğrenildi.
Karayolları tarafından görevlendirilen müteahhit firma çalışanları, bugün Özel Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi önüne gelerek Karadeniz Sahil Yolu üzerinde üst geçit çalışması başlatmak istedi. Ancak inşaatın başlatılacağı alanda bulunan üniversiteye ait servis midibüsü nedeniyle çalışma başlatılamadı. Üniversite görevlilerinden aracın bulunduğu yerden çekilmesi istenirken, araç tüm uğraşlara rağmen bulunduğu yerden çektirilemedi. Bunun üzerine bölgeye jandarma ekibi çağrıldı. Jandarma ekiplerinin de ısrarına rağmen araç bulunduğu yerden çekilmezken, bu kez bölgeye Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız geldi.
Yıldız, üst geçidin yapılacağı yerle ilgili nihai kararın pazartesi günü Vali Abdil Celil Öz, başkanlığında yapılacak toplantıda karara bağlanacağını söyledi. Yıldız “Şuandaki üst geçidin yapılacağı yer hem üniversitemizin görüntüsünü hem de güvenliğini tehdit edecek durumdadır. Bu nedenle biz sayın valimize konuyu aktardık. Pazartesi Karayolları ve ilgili kurumlarla çözüm bulmaya çalışacağız. Bizim isteğimiz daha önce Ortahisar belediyesi ve Karayolları tarafından belirlenen noktadan üst geçidin yapılması. Sanıyorum burasını başka kişiler tarafından itirazda bulunulmuş. Karayolları da yeni bir yer arayışına girmiş. Bu yeni tespit edilen ve üst geçit yapılmak istenen yer kız yurdumuzu ayakları altına alıyor ve kız yurdunun balkonlarında oturan kızlarımızın gözetlenebileceği ya da üniversitemizi sis bombası atmak gibi Allah korusun başka saldırılarda burası kullanabilecektir. Bizim itirazımız buna. Üst geçide itirazımız yok. Bu üst geçit hem üniversitemizin görüntüsünü hem de güvenliğini tehdit edecektir” dedi.
Devletin kurumları ile asla çatışmak gibi bir düşünceleri olmadığını ancak Karayolları tarafından daha önce de Yomra Yerleşkeleri’nin önünün kapatıldığını hatırlatan Yıldız “Karayolları bunu hep yapıyor. Daha önce de Yomra Kampüsümüzün önü kapalı kalmıştı. Karayolları ile bir sürtüşmeye girmek istemem” ifadelerini kullandı.
Mevcut üst geçidin yapılacağı yerle ilgili konunun uzmanları ise trafik emniyeti ve yayaların özellikle de üniversite öğrencilerinin can güvenliği açısından en uygun yerin burası olduğunu, daha önce belirlendiği iddia edilen yerin ise 60-70 metre üniversite kampüsüne uzaklıkta olduğu için buradaki bir yaya trafiğinin istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini kaydettiler.
adminadmin