Güncel
Giriş Tarihi : 05-09-2014 17:12   Güncelleme : 05-09-2014 17:12

Tur operatörleri Baksı Müzesi'ni gezdi

BAYBURT (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) yürüttüğü bölge turizm potansiyelinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması çalışmaları kapsamında tur operatörleri Baksı Müzesi'ni gezdi

Tur operatörleri Baksı Müzesi'ni gezdi

BAYBURT (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) yürüttüğü bölge turizm potansiyelinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması çalışmaları kapsamında tur operatörleri Baksı Müzesi'ni gezdi.

KUDAKA Erzurum Ofisi'nden Fatih Yorgancı'nın rehberlik ettiği gezide, tur operatörleri Bayburt'un Bayraktar köyünde 2010 yılında kurulan ve Avrupa Konseyi tarafından 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi'ne geldi.

Burada müzenin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'dan müze hakkında bilgi alan tur operatörleri, daha sonra Koçan ile müzeyi gezdi. Koçan, konuklarına müzede bu yıl sergilenen eserler ve Avrupa Konseyi Müze Ödülü'nün sembolü olarak müzede bir yıl boyunca sergilenen Joan Miro'nun bronz heykelciği hakkında bilgi aktardı.

Geziye katılan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, organizasyon dolayısıyla KUDAKA'ya teşekkür ederek, Bayburt'un zemin olarak turizme çok müsait bir şehir olduğunu ve şehrin bu anlamda gelecekte çok daha önemseneceğini belirtti.

adminadmin