Röportaj
Giriş Tarihi : 23-09-2019 12:05   Güncelleme : 23-09-2019 12:57

Türk Gençleri Festivalleri & Türk Dünyası

Esat Beşer’in Çeçen Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hacı Murat Demirci ile yaptığı röportaj.

Türk Gençleri Festivalleri & Türk Dünyası

Amacı; Türk Dünyası içerisinde, kültür, bilim ve eğitim alanında, işbirliğini geliştirmek ve genişletmek olan Türk Gençleri Festivalleri aracılığıyla, Türk halkları, birbirinin tarihini, örf ve âdetlerini çok daha yakından tanıma fırsatı elde ediyor.

Dolayısıyla, aralarındaki dostluk bağını kuvvetlendirerek, Türk Dünyası halkları, birbiriyle kaynaşmış oluyor.

Keza, Türk Gençleri Festivalleri, böylesi bir kaynaşmaya imkân ve mekân oluşturuyor.

Bu yıl, Tataristan Gençlik İşleri Bakanlığı ve Federal Milli-Kültürel Otonomisi organizatörlüğünde, başkent Kozan’da, altıncısı düzenlenecek festivale çok sayıda temsilcinin katılımı bekleniliyor.

Türk milletinin farklı boylarının birbiriyle etkileşimini sağlamak amacıyla düzenlenen bu ve benzeri festivallerin yöresel ve kültürel bağlamda, mükemmel birer organizasyon olduğu iddiasında bulunan Çeçen Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hacı Murat Demirci, böylesi etkinliklerin sürekli tertiplenmesi temennisinde bulundu.

Başkan Demirci, sözlerini, şu şekilde tamamladı: “Birbiriyle etkileşimi halinde, Türk milletinin güçlü ve geniş bir aile olduğunu, tüm dünyaya tek bir yürek olarak sergilemesinin büyük bir önem arz ettiğini belirtmek isterim. Ben, böyle düşünmekteyim.”

Demirci ile Söyleşi

BEŞER: Başkanım; Sayın Hacı Murat Demirci, Türk Gençleri Festivali’nin amacı nedir?

DEMİRCİ: Amaç; Türk Dünyası gençleri arasında, kültür, bilim ve eğitim alanında, işbirliğini genişletmek. Dahası, Türk halklarının tarihi, örf ve adetleriyle yakından tanışma fırsatı sunmaktır.

BEŞER: Festival, bu yıl nerede düzenlenecek?

DEMİRCİ: Türk Gençleri Festivali’nin bu yıl, altıncısı Tataristan’ın başkenti Kozan’da düzenlenecek.

BEŞER: Festivali kim organize edecek?

DEMİRCİ: Festival, Tataristan Gençlik İşleri Bakanlığı ve Federal Milli-Kültürel otonomisi tarafından organize edilecek.

BEŞER: Festivale hangi ülkeler katılacak?

DEMİRCİ: Tataristan’ın ev sahipliğinde, başta Türkiye olmak üzere, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Balkar’dan Türk gençleri olmak üzere, toplam elli beş temsilcinin katılması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından Türk gençleri de katılacak.

 BEŞER: Festivale ilişkin görüşlerinizi alabilir miyim?

DEMİRCİ: Türk Gençleri Festivali’nin mükemmel bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Gerek kültürel, gerek yöresel, güzel bir organizasyon olacak.

BEŞER: Başkanım, bu söyleşimiz bağlamında, son sözlerinizi alabilir miyim?

DEMİRCİ: Birbiriyle etkileşim halinde, Türk milletinin güçlü ve geniş bir aile olduğunu, tüm dünyaya tek bir yürek olarak sergilemek, büyük bir önem arz etmektedir.

 Röportaj: Esat BEŞER

adminadmin