Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-12-2022 17:47   Güncelleme : 06-12-2022 17:47

Türk Kızılay Samsun Teşkilatıyla Sahada

Türk Kızılay Samsun'un geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu haftası da oldukça yoğun geçti.

Türk Kızılay Samsun Teşkilatıyla Sahada

 

Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Sayın Ecz. Ahmet Muştu ve yönetim ekibi sahada göstermiş oldukları farkındalık çalışmalarıyla oldukça ses getirdi.

Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Sayın Ecz. Ahmet Muştu ve yönetim ekibi geçtiğimiz günlerde Samsun İlkadım Anadolu Mahallesinde yaşlı bir çiftin evinde çıkan yangına duyarsız kalmayarak yardım kampanyası başlattıklarını sosyal medyadan duyurdu. Yardımlaşma kampanyası Samsun halkı tarafından sahiplenildi.

Yardıma muhtaç her aileyi yerinde tespit eden Türk Kızılay Samsun İl Başkanlığı, bağışçılardan gelen gıda ve eşya yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. 

Ayrıca Türk Kızılay Samsun İl Başkanlığı koordinasyonunda tüm ilçe teşkilatlarıyla eş zamanlı olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engelli vatandaşlarımızı ziyaret ederek gıda yardımında bulundular.

Türk Kızılay Samsun İl Başkanlığına bağlı Türk Kızılay Samsun Kadın Kolları ise doğum hastanesine ziyaret gerçekleştirerek “Hoş Geldin Bebek” temasıyla  yeni doğum yapmış kadınlara kendi hazırlamış oldukları içinde yeni doğum yapmış bir kadının ve dünyaya yeni gelen bir bebeğin ihtiyaç duyabileceği malzemelerin bulunduğu sevgi bohçalarını dağıtarak oldukça beğeni topladılar. Ayrıca Türk Kızılay Samsun Kadın Kolları Samsunum 1 gemisinde, İl ve ilçe belediye başkanlarının eşlerinin katıldığı kadınlara özel “Kızılay Yararına Kahvaltı” adlı bir kahvaltı programı düzenledi. Bu kahvaltıya katılım sağlayan herkese bilet satışı yapılarak elde edilen gelirle daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediğini belirten Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Sayın Ecz. Ahmet Muştu bu ve bunun gibi faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Kızılay il Gençlik Kolları bünyesindeki OMÜ Genç Kızılay topluluğu ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi merkez kütüphanesinde vizelere hazırlanan öğrencilere “Kırk Yıl Hatırımız Olsun” temasıyla kahve dağıtımında bulunarak bir kez daha gençlerin gönüllerini fethettiler. SAMÜ Genç Kızılay topluluğu “Kan Acil Değil Sürekli Bir İhtiyaçtır” sloganıyla Samsun Üniversitesi Ballıca kampüsünde düzenledikleri “Ödüllü Kan Bağışı” faaliyetinde 280 ünite kan bağışı ve 154 kök hücre bağışı alarak yeni bir rekora imza attılar.   

Kızılay İl Başkanlığı yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve gönüllüleriyle, ihtiyaç olunan yerde, ihtiyaç sahibinin yanında yer alıyor. 

Recep YAZGANRecep YAZGAN