Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-10-2019 11:38   Güncelleme : 28-10-2019 11:38

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği 41. Ulusal Kurultayı Samsun’da

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği 41. Ulusal Kurultayı bu yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği  41. Ulusal Kurultayı Samsun’da

Milli Mücadele’nin 100. yılı dolayısıyla toplantılarını Erzurum, Sivas ve Amasya’da yapan Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, 41. Ulusal Kurultayı da yurt içi ve yurt dışından 500’ün üzerinde plastik cerrahın katılımıyla Samsun’da gerçekleştiriyor.

Samsun Sheraton Grand Hotel’de düzenlenen kurultayın açılış programına; Samsun Valisi Osman Kaymak, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demir, TPRECD Başkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan, yurt içi ve yurt dışından gelen doktorlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Samsun Valisi Osman Kaymak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 100 yıl önce Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattıklarını hatırlattı.

Bu mücadelenin hala devam ettiğini vurgulayan Kaymak, “Bu coğrafya çok zor bir coğrafya burada bizi rahat bırakmıyorlar. Ben bu mücadelenin hala devam ettiğini düşünüyorum, o anlamda da güçlü Türkiye için hep beraber çalışmak durumundayız.  Bu güzel ülkeyi daha iyi yerlere taşımak için de her anlamda çalışmamız lazım.” dedi.

Türkiye’nin, Barış Pınarı Harekâtı ile Suriye’de terör devleti kurulmasına engel olduğunu belirten Kaymak, “Mehmetçiğe buradan müteşekkiriz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Bu mücadele bitmedi devam ediyor. Güçlü olmak durumundayız. Her alanda bilimde, sanayide, tıpta, ticarette ve sağlık alanı da bunlardan biri. Sağlık turizmi gerçekten bütün dünyada hızla gelişiyor. Türkiye’de gerçekten çok iddialı ülkelerden birisi. Plastik cerrahi de en öne çıkan alanlardan biri. O yönüyle Plastik cerrahi uzmanlarının ilimizde bu alanı tartışarak bilgilerini paylaşmaları çok anlamlı olacaktır.” İfadelerini kullandı.

“Araştırma üniversitesi konumuna ulaşmak için ciddi adımlar atıyoruz”

Kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehrin Samsun olduğunu belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “En güçlü birimlerimiz sağlık alanında yer almakta. Tıp Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz, Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile gerçekten çok güçlü bir alana sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Eğitim yönünde de başarılara imza atan bu bölümlerimizde son 2 yılda TUS’da Türkiye ikincisi, Diş Hekimliği mezunlarımız arasından DUS sınavında geçen yıl ve bu yıl Türkiye birincisi çıkardık. Kaymakam adaylığı sınavında da Kamu Yönetimi öğrencimiz geçen yıl Türkiye birincisi oldu. Eğitim yönünden hakikaten kendimize güveniyoruz. Araştırma ve geliştirme yönünden de araştırma üniversitesi konumuna ulaşmak için ciddi adımlar atıyoruz. Gelecekte bu yönde çok ciddi başarılara imza atacağımıza inancımız tam.” şeklinde konuştu. 

Plastik Cerrahi alanında Ondokuz Mayıs Üniversitesi mezunları arasında Türkiye’de isim yapan başarılı uzmanlar olduğunu belirten Bilgiç, alanın her geçen yıl geliştiğinin altını çizdi ve bu gelişmeleri takip etmenin önemi üzerinde durdu. 

Plastik cerrahinin ciddi kişisel ve toplumsal sorunlara çözüm ürettiğini dile getiren Bilgiç, cerrahların yaptıkları ameliyatlarla hastaların hem fonksiyon hem de estetik anlamda günlük hayatlarına dönmesinde önemli katkıları olduğunu ifade ederek sözlerini bitirdi.

“Hastaların Normal Yaşamlarına Dönmelerini Amaçlıyoruz”

Kurultayın Samsun’da yapılmasının şehrin tanıtımına sağlamış olduğu katkıları vurgulayan Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demir, “Yurt içi ve yurt dışından davet edilen plastik cerrahlar, uzmanlar burada bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaklardır. Sonuçta bu kongreler insanlar arasındaki uzmanlıkların daha doğrusu plastik cerrahı uzmanları arasındaki karşılıklı bilgi alışverişlerini ve tecrübelerini görme imkânı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Samsun’umuz da böyle bir organizasyon yapılması şehrimiz açısından da önem arz etmektedir. Birçok insan hayatında ilk defa Samsun’a gelip görüyor. Farklı yerler dikkatlerini çekiyor. Samsun’un değerlerini öğreniyor. Samsun açısından hem de ülke açısından, kendi insanlarımıza ve yabancı insanlara da bir tanıtım imkânı bize sağlamakta.” şeklinde konuştu.

Hastaların normal yaşamlarına dönmesini amaçladıklarını vurgulayan Demir, “Yıllık kongrelerimizde plastik cerrahının genel konuları estetik ağırlıklı olmak üzere yüz estetiği, burun estetiği, meme estetiği bunun yanı sıra rekonstrüksiyon dediğimiz onarım ameliyatları, meme kanseri sonrası onarımlar, uzuv kayıpları sonrası el onarımları, el yaralanmaları, el kopmaları uzuv kopmaları gibi mikro cerrahı gerektiren veya tümör sonrası uzuvları organları tamir etmek için mikro cerrahi yaptığımız ameliyatlar olmak üzere damak yarığı, dudak yarığı, kepçe kulak, kulak yokluğu tarzındaki ameliyatları yaparak hastaların hem fonksiyon hem de estetik anlamda normal yaşamlarına dönmesini amaçlamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vocavoice grubunun konseriyle devam eden kurultay açılışında birçok sunum yapıldı. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Medya Etik Ödülleri sahiplerini buldu.

Güney Kore, İtalya, Avusturalya, Portekiz, Fransa, Yunanistan, İspanya ve Hollanda’dan davetli konuşmacılar ile yurt içinden katılan 140 konuşmacının iştirak ettiği kurultayda kazalar, yanık, hücresel tedaviler, estetik cerrahi, yüz şekillendirme gibi tıp konuları masaya yatırılacak. 

5 gün sürecek kurultayda 7 kurs, 49 konferans, 12 panel, 15 serbest bildiri oturumu, 3 poster oturumu, 24 deneyim aktarım sınıfı, uzman araştırma yarışma oturumu ve asistan bildiri yarışma oturumu gerçekleştirilecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da kutlanacağı kurultay 30 Ekim Çarşamba günü kapanış oturumuyla sona erecek.

adminadmin