Türkiye
Giriş Tarihi : 31-12-2020 06:46   Güncelleme : 31-12-2020 06:46

Türkiye Aile Meclisi Bölg.Başk.Kaya "Beşli Çeteye Hayır!"

Türkiye Aile Meclisi Öncülüğünde STK’larla ilgili çıkan yasanın sakıncaları hakkında bir basın açıklaması yapıldı.

Türkiye Aile Meclisi Bölg.Başk.Kaya

Sivil Toplumun Sesini Kısmayın Reisim!

Beşli çeteye hayır!

Dünyanın dengesini bozan BM’nin beşli çetesine “hayır!” demek size yakışır Reisim.

Bunların gelecekte terörist olarak nitelendireceği Sivil Toplum Örgütleri olsa olsa mütedeyyin, duyarlı Müslümanların oluşturduğu vakıflar/ dernekler olur.

 

GÜN GELİR YASA ÇOK SERT UYGULANIR.

TBMM’den geçen bu yasa hakkında İç İşleri Bakanlığı gerekli açıklamayı yaptıysa da içimiz rahat değil, çünkü iktidarlar geçici yasalar kalıcıdır. Buyur 1949 yılında ABD ile imzaladığımız Fullbright Eğitim sözleşmesi hala revaçtadır, Şapka kanunu dahi bir kenarda duruyor bir türlü kaldıramıyoruz, üzerinde ne hükümetler geldi geçti.

 

BU ÜLKE, T.C.VATANDAŞI OLAN HER KESİNDİR.

Şunu kabul etmek lazımdır ki bu ülke 83 milyon vatandaşındır. Meclisten Külliyeye, Yargıdan, Mülkiyeye, Emniyetten Askeriyeye tüm görevlilerin ana vazifesi vatandaşın lehine kararlar almak, hayatını kolaylaştırmak, mutlu ve müreffeh bir gelecek ona hazırlamak olup bu konuda üzerine düşeni yerine getirmektir.

 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE GÜVENİN.

Daha önce sadece STK’ların sadece yöneticilerin kimlik bilgileri ilgili il müdürlüğü tarafından istenirken geçen sene Dernekler/Vakıflar üye bilgilerini de Sivil Toplum İl müdürlüğüne vermelidir yönetmeliği gelmesi bir derece sıkıntı oluşturdu. Sivil Toplum Örgütleri o aşamada sessiz kaldılar ve bu süreçte BMGK’nın işaretiyle daha vahim bir yasa karşımıza çıktı.

 

BEŞLİ ÇETE KÖTÜ İNSANLARI TERÖR OLARAK NİTELENDİRMEZ.

Bu yasaya göre terörle iltisaklı, yada bir terörist gruba finansal destek sağlayan STK’ya kayyum atanabilmesi, mal varlığına el konulması gibi idari kararla bunun yapılabilmesine imkan gelmesi pek hayra alamet değildir.

Beşli çete deyince artık herkesin aklına gelebilecek Cin, Rus, ADB, İngiliz ve Fransa’nın ne zaman kime terörist diyeceğini kestirmek zor.

Baksanıza Doğu Perinçek Doğu Türkistan’da varlık mücadelesini veren onurlu şahsiyetlere terörist diyor, yani bir dernek ona göre bunlara destek verse bu kanun kapsamında bu yasanın kapsamına girer. Gel de bu sorunu çöz çözebilirseniz.

 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA NİTELİK KAZANDIRMAK LAZIM

Sivil toplum kuruluşlarının sesini kısmak için uğraşmaktansa onlara daha çok imkan verilmeli, tüzükleri doğrultusunda hareket etme imkanları daha da arttırılmalı, devletin doldurmakta zorlandığı alanlarda onların varlığı hissedilmelidir.

Geçen sene Dernekler İl Müdürlüğünün İç işleri bakanlığında Daire başkanlığının üstünde Genel Müdürlük düzeyine çıkması bir sivil toplumcu olarak bizi ziyadesiyle memnun etmişti. Aslında bize “Sosyal ve Siyasi İşler Bakanlığı” lazımdır diye düşünüyoruz.

 

HASILI KELAM CUMHURBAŞKANIMIZDAN BU YASAYI “VETO” ETMESİNİ BEKLİYORUZ.

Türkiye Sivil Toplum Birliği adına/Diyarbakır

Eyüphan Kaya

Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölg Başkanı

Diyarbakır Tanıtma Derneği, Anadolu Gençlik, Mazlum Der, Ayder,
Erdemliler derneği, İnsan Hakları Cemiyeti, Müsiad, Yeryüzü Doktorları,
Diktum Der, Akademi der, Özgür der, Hayirat vakfı, Zehra Vakfı,
Diriliş Eğitim Sen, Yeni Emekli Bir sen, MESK İl Başkanlığı,
Mustadaflar Cemiyeti, Hak ve Kardeşlik Derneği

Recep YAZGANRecep YAZGAN