Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-02-2021 06:06   Güncelleme : 10-02-2021 06:24

Uzay Ajansının Kapanması İçin AYM'ye Başvuran Samsun Milletvekilleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Uzay Ajansı'nın düzenlediği Milli Uzay Ajansı Tanıtım Toplantısı'nı yaparken CHP’nin de Uzay Ajansı’nın kapanması için AYM’ye başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Uzay Ajansının Kapanması İçin AYM'ye Başvuran Samsun Milletvekilleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'te Türkiye'nin Ay'a sert iniş gerçekleştireceği müjdesini verdiği programı izleyenlerin aklına ise CHP'nin Uzay Ajansı'nın kuruluşunu engellemeye çalışması geldi.

 

CHP'NİN İPTAL BAŞVURUSU

CHP, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Uzay Ajansı'nın ortadan kaldırılması için parti olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

CHP İstanbul milletvekili Engin Altay, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Türkiye Uzay Ajansı hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin kimi hükümlerinin iptallerinin ve kimi hükümlerinin de yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi için Anayasa Mahkemesine müracaat etti.

Müracaat listesinde Samsun Milletvekilleri, Neslihan Hancıoğlu, Kemal Zeybek ve eski Samsun Milletvekili şuan Ankara Milletvekili olan Haluk Koç’un da imzalarının yer aldığı dikkat çekiyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN