Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-12-2020 07:58   Güncelleme : 28-12-2020 08:24

Vatan Şairi... Mehmet Akif Ersoy

Vatan Şairi... Mehmet Akif Ersoy

84 yıl önce 27 Aralık 1936 tarihinde Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanında kaldığı dairede hayatını kaybetti...Yerli, Milli bir şairimiz…   Milli Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY un hayatına dair kısa bir paylaşımdan sonra asıl olarak, böyle müthiş bir değerin hazin sonuna asıl vurguyu yapmak istiyorum. Akif, Çanakkale Zaferi’nin haberini Arap topraklarında aldığında öylesine bir heyecan duydu ki, hemen kalemine sarıldı; “Çanakkale Destanı“nı yazdı.

1920’de Burdur vekili olarak meclise girdi.

12 Mart 1921 günü yazdığı okurken yüreğimizi millet olarak titreten şiir İstiklal Marşı mız oldu. TBMM tarafından “Milli Marş” olarak kabul edildi.

Ne hazindir ki,Akif’in cenaze namazı için herhangi bir resmi bir tören hazırlanmamıştı. Cenazeye resmi kişilerden ve kuruluşlardan katılan hiç kimse olmadı.  Mehmet Akif’in Cenaze namazına bir hukuk fakültesi öğrencisi iken katılan Prof.Dr.Sulhi Dönmezer  5 Ocak 1987 de Tercüman gazetesinde  “ Akif’in Cenaze Töreni” başlıklı yazısında o günü şöyle anlatacaktı :

‘…O zamanların ülkemizde egemen tek partinin otoriter düzeni içinde kimse idare ile çelişkiye düşmek istemediği için basında Mehmet Akif’in yurda dönüşü ve hastalığının seyri hakkında pek fazla haber yayınlanmazdı….

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN