Türkiye
Giriş Tarihi : 16-11-2012 17:16   Güncelleme : 16-11-2012 17:16

Yalan haber köylüleri kızdırdı

Önceki gün yerel bir gazetede (Gazete Arena) Canik Belediyesi'nin, Başarı Üniversitesi'ne yol açmak için köylülerin arsalarının ellerinden alındığı yönündeki haber Devgeriş Köyü sakinlerini kızdırdı

Yalan haber köylüleri kızdırdı
Yerel Gazete Arena'nın yaptığı haber, isimlerini kullandığı köylüler tarafından yalanlandı. Gazete Arena önceki gün yaptığı haberde, Devgeriş Köyü sakinlerinin Başarı Üniversitesi için yol açmak isteyen Canik Belediyesi'nin imar gelecek gerekçesiyle arsalarının yüzde 40'ını ellerinden aldığını söylediğini iddia etmişti. Ancak aynı köylüler, gazetenin haberini yalanlayarak öyle bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.

YERLERİMİZ KAYBOLMADI

Gazetenin haberinde isimleri geçen Hasan Köse ve Mustafa Köse, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seit İleri'yi ziyaret etti. Canik Belediyesi'nin köylerinde ve ilçelerinde yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını ifade eden Hasan Köse ve Mustafa Köse, "Devgeriş Köyü'nde Canik Belediyesi'nin yaptığı imardan şikayetçi değiliz. Gazetede belirtildiği gibi yerlerimiz de kaybolmadı. Çıkan haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN İSTEDİ, HABER OLDU

Mustafa Köse, "Büyükşehir Belediyesi'ne giderek tıkalı olan menfezlerin açılmasını istedim. Bunu da Büyükşehir Belediyesi'nden istedim. Çünkü bu Büyükşehir Belediyesi'nin göreviydi. Ancak ertesi gün gazetede aslı olmayan haberi görünce şok oldum. Canik Belediyesi'nden en ufak bir şikayetim yoktur. Bu asılsız haberlere kimse itibar etmesin. Canik Belediyesi ilçemize üniversite getirmiştir, biz de köylüler olarak bundan çok memnunuz. Ayrıca ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
adminadmin