Güncel
Giriş Tarihi : 15-10-2021 13:03   Güncelleme : 15-10-2021 13:03

Yardımcı kaynak kitap yasaklandı!

MEB Ders Kitapları ve Eğitim araçları Yönetmeliği Resmî Gazete'de yayımlanarak dün yürürlüğe girdi.

Yardımcı kaynak kitap yasaklandı!

Yönetmelikte, 'Öğrencilere aldırılmayacak kitaplar' “başlığıyla Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz” İfadesi de yer aldı.

Böylelikle velilerin bütçesini zorlayan yardımcı kaynak kitap sorunu Resmî Gazete’de “Bakanlığın izni olmayan eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz” şeklinde yer alarak yasaklanmış oldu.

KAYNAK KİTAP YASAKLANDI

Her yıl eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere dağıtılan ücretsiz kitaplara ek olarak bazı okul idarecileri, 'yardımcı kaynak' adı altında kitaplar talep ediyordu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Bütün sınıflarda ücretsiz yardımcı kaynak kitap desteğine başladık. Kimse yardımcı kaynak kitap almasın" diyerek yardımcı kaynak kitapların da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanacağını ifade etti.

ÜCRETSİZ DERS KİTABI DÖNEMİ BİTTİ Mİ

Millî Eğitim Bakanlığı, Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nde önceki yönetmeliğin 24. maddesinin 1. fıkrasında bulunan "Genel Müdürlük, Başkanlıkça kabul edilen ve okutulmak üzere her yıl Genel Müdürlüğe liste halinde bildirilen ilköğretim ve ortaöğretim ders kitapları ve uygun bulunan eğitim araçları ile elektronik ortamdaki eğitim materyalini satın alır ve ücretsiz olarak dağıtılır" hükmünün yer almaması ücretsiz ders kitabı döneminin sona erdiği şeklinde yorumlandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN