Genel
Giriş Tarihi : 20-08-2020 15:31   Güncelleme : 20-08-2020 15:31

Yemek Sepeti Hakkında Skandal İddia!

Sosyal medya, gündeme bomba gibi düşen taciz iddiası ile sarsıldı.

Yemek Sepeti Hakkında Skandal İddia!

YemekSepeti’nin alt markası olan Banabi'nin İstanbul Maltepe'de bulunan deposunda yaşandığı iddia edilen taciz olayı, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. İşte Detaylar…

 

YemekSepeti Nedir ?

YemekSepeti,Türkiye’ de ve Kıbrıs'ta hizmet veren çevrim içi yemek sipariş sitesidir. Kullanıcılar YemekSepeti ile anlaşmalı olan 25.000'den fazla restoranın en son menülerine ulaşarak, hiçbir ekstra ücret vermeden yemek siparişi verirler. Sepeti günde aldığı ortalama 480 bin siparişle 14 milyon kullanıcısına hizmet vermektedir.

 

Ortaya atılan iddaiaların asıl hedefi olan YemekSepetinin alt markası  “Banabi” nedir?

Banabi, market alışverişlerinizi dakikalar içinde kapınıza getiren bir Yemeksepeti hizmetidir. Yemeksepeti’ne giriş yaptığınızda eğer Banabi’nin hizmet verdiği bir ilde bulunuyorsanız ekranda market siparişi mi yemek siparişi mi vermek istediğini soran iki seçenek çıkar karşınıza. Market siparişini seçerseniz Banabi arayüzüne geçiş yaparsınız ve istediğiniz ürünleri sepetinize ekleyip dakikalar içerisinde siparişinize ulaşabilirsiniz.

 

Şimdi gelelim sosyal medyaya bomba gibi düşen iddialara…

YemekSepeti'nin sahibi olduğu Banabi'nin deposunda, 14 yaşında bir çocuğa cinsel istismar gerçekleşiyor. Kız çocuğu, 3 Banabi çalışanına bu durumu anlatıyor. 3 işçi bu durumu ortaya çıkarıyor. Ama YemekSepeti, taciz edeni değil olayı ortaya çıkaranları kovuyor.

Tacize uğrayan küçük kız,banabi çalışanlarına yaşadığı durumu anlatmasının ardından çalışanlar bu konuyu yetkililer ile paylaştı.

Çalışanlar, süreci şöyle aktardı: "Biz olayı ortaya çıkardıktan sonra bize uzaklaştırma verdiler. Bu süre içinde bizi tekrar depoya çağırıp '25/2 madde'sinden işten çıkaracaklarını, sicilimize işlememesi için istifa etmemizi söylediler. Biz bu durumu kabul etmeyince hiçbir alacağımızın olmadığına dair kağıtlar imzalatmaya çalıştılar."

Depo çalışanları olayı saklamak isteyen firmanın orada bulunmayan çalışanlara imza attırarak şahit göstermeye çalıştıklarını söyledi. Daha sonrasında firmanın ellerinde bulunan ses kayıtlarını ve videoları silmeleri için baskı yaptıklarını anlatan çalışanlar "Yaklaşık 2 bin kadın çalışanın bulunduğu bu firmada bu olay çözülmeden videoyu silmeyeceğim" diyerek karşılık verdiklerini söyledi.

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından açıklama YemekSepetinden geldi ;

Yapılan bu açıklamadan sonra YemekSepeti kullanıcıları uygulamayı telefonlarından kaldırdıklarını ve yaşanan bu olayın tamamen ahlaksızca olduğunu belirtti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN