Güncel
Giriş Tarihi : 11-05-2015 16:30   Güncelleme : 11-05-2015 16:30

Yenimescit Cami temeli atıldı

SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde Yenimescit Mahallesi Cami inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı

Yenimescit Cami temeli atıldı

SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde Yenimescit Mahallesi Cami inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk, Cami Yaptırma Derneği Başkanı Kadir Tezcan, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Tezcan, mevcut caminin artık ihtiyaca cevap veremediğini belirterek, "Camimiz 3 katlı olacak ve alt katı sosyal faaliyetler için kullanılacak olup 650 kişilik" dedi.

Havza Belediye  Başkanı Murat İkiz ise Müslümanların ibadet mekanları olan camilerin temiz olması ve çevre düzenlemesinin de en iyi şekilde olması gerektiğini belirterek, "Cami inşaatımızın hayırsever vatandaşların katkılarıyla kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum. Bizler de camimiz için elimizden gelen yardımı yapacağız. Ayrıca cami inşaatı bitiminde çevre düzenlemesinde belediye olarak yardım edeceğiz" dedi.

Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk ise "Camiler Allah’ın evleri mesabesindedir. Bütün camiler Kabe’nin birer şubeleridir. Camiler ibadet etme, Allah’ı anma, eğitim öğretim, huzur ve sükun mekanlarıdır. Zamanımızda camiler ibadet yapmanın yanında eğitim-öğretim amaçlı olarak da kullanılmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk tarafından okunan dua sonrası kesilen kurban ile birlikte caminin temeli atıldı.

adminadmin