Güncel
Giriş Tarihi : 10-09-2021 12:24   Güncelleme : 10-09-2021 12:24

Yeter Artık!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden çağ dışı skandal gösteri: Çarşaflı Türk kadını zincire vuruldu!

Yeter Artık!

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen Edremit'in düşman işgalinden kurtuluş töreninde büyük bir skandala imza atıldı.

Dernek tarafından siyah çarşaf örtülü bir genç kız zincire vuruldu.

Sonrasında üstündeki çarşafı atan ve beyaz bir kıyafetle Türk bayrağı açan genç kızın özgürlüğü simgelediği iddia edildi.

Olay anında kutlama alanında bulunan AK Parti Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Murat Tuna yaşanan olaya sert tepki gösterirken “Türk kadınını zincire vuracak daha anasından doğmadı” ifadelerini kullanırken, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ise konuya ilişkin A Haber'e yaptığı açıklamada yaşanan olayın zihinlerdeki engellerin hala kalkmadığını gösterdiğini ifade etti.

Diğer yandan CHP'li Edremit Belediye Başkanı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bu gösterisine destek verdi. Balıkesir Valiliği skandal gösteri ile ilgili soruşturma başlattı.

Edremit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından siyah çarşaf örtülü bir genç kız zincire vuruldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Balıkesir Valiliği Edremit'te Türk kadınının zincire vurulduğu skandal gösteri ile ilgili soruşturma başlattı.

"TÜRK KADININI ZİNCİRE VURACAK KİŞİ ANASINDAN DOĞMADI"

Yaşanan skandala AK Parti Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Murat Tuna tarafından sert tepki gösterildi. Murat Tuna "Türk kadınını zincire vuracak daha anasından doğmadı" ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Bunun tarihte bir örneğinin olmadığını söyleyen Tuna, vatanına milletine en faydalı olan kadının Türk kadını olduğunu ifade etti. Türk kadınının hiçbir zaman esareti kabul etmediğini belirtirken, konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Diğer yandan yaşanan olaya Seyyah Yazar Adem Özköse de tepki göserdi.

Özköse sosyal medya hesabından;

“Kurtuluş Savaşı'nda cephelere silah taşıyan nenelerimizi kıyafetleri nedeniyle aşağılayan, modern olmayı açılmayla özdeşleştiren bu ilkel ve cahil kafayı protesto ediyorum.

En son Edremit'de ortaya çıkan bu alçaklığa hukuki yollardan mutlaka hesap sorulmalı.

Yeter artık...” diye yazdı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN