Genel
Giriş Tarihi : 28-09-2022 14:22   Güncelleme : 28-09-2022 14:22

Yorkshire Irkı ve Özellikleri Nelerdir?

Yorkshire terrier süs köpekleri oldukça tatlı olup bu köpek cinsinden doğan Yorkshire terrier yavru köpekler doğduğunda siyah veya ten renklidir.

Yorkshire Irkı ve Özellikleri Nelerdir?

Yorkshire terrier köpekler boyutu küçük ama kişiliği büyük olan köpek cinsleridir. Cesur ve sevgi dolu bir arkadaş köpektir. Kendini genel olarak insanlığa adanmışlığı ve zarif görüntüsü ile tüm ilgiyi üstlerine toplarlar. Apartman yaşamına kusursuz bir şekilde uyum sağlarlar. İngiliz Yorkshire terrier köpek maden tünellerinde sıkıntı yaratan fareler için geliştirilmiştir.

Yorkshire terrier köpek yabancılardan hiç hoşlanmayan, mesafeli davranan yapıya sahiptirler. Ayrıca küçük hayvanları ve diğer küçük hayvanları da sevmezler. Küçük ırk köpeklerinin genelinde olduğu gibi havlama eylemini oldukça fazla gerçekleştirirler.  Sevdiği çocuk ve insanlarla iyi anlaşırlar.

Yorkshire Nedir?

Yorkshire terrier çok uzun ve ipeksi tüyleri ile bilinirler. Sırt çizgileri ikiye ayrılır ve tüyleri iki yanlarına dökülür. Yorkshire tüyleri vücut üzerinde ve kuyruğunda renk olarak çelik mavisi olup diğer yerlerinde ise ten rengidir. Burunları siyah renklidir. Kulakları V şeklinde olup dik ya da bazen yarı diktir. Ayakları siyah olup tırnakları yuvarlaktır.

Yorkshire terrier süs köpekleri oldukça tatlı olup bu köpek cinsinden doğan Yorkshire terrier yavru köpekler doğduğunda siyah veya ten renklidir. Düz bir kafa yapısına sahiplerdir.

Bu köpeklerin ortalama ömrü 12 yıl ile 15 yıl arasındadır. Boyutları 15 cm ile 18 cm arası değişir. Kiloları ise 3 kg ve 4 kg arasında değişir.

Yorkshire Nasıl Eğitilir

Yorkshire Nasıl Eğitilir?

Yorkshire eğitimi biraz zor olan köpektir. Komutlara pek duyarlı değillerdir. Algılarlar ama inatçı yönlerinden dolayı eğitilmesi çok zordur. Oldukça alıngan ve duygusal köpekler oldukları için onlara kızdığınız zaman psikolojileri hemen sarsılabilir. Bu gibi durumlarda bir sonraki seferde size olan kızgınlığı ve inatçılığından dolayı istemediğiniz hareketlerde bulunacak ve bunları tekrar tekrar yapacaktır. Sizlere küs olduklarını böyle bir dille belli edeceklerdir.

Evde beslenen her hayvanda olduğu gibi Yorkshire terrier cinsinde de tuvalet eğitimi oldukça önemlidir. Köpeğinizi ödül yöntemiyle her gün belirli zamanlarda belirli bölgeye tuvalete getirerek tuvalet alışkanlığını kazanmasını sağlayın. Bu süreçte sabırlı olmanız gerekir. Farklı bir yere yaptığı zaman cezalandırmak yerine yüksek sesle ‘hayır’ diyerek ona yaptığının yanlış olduğunu hissettirmeniz gerekir. Aksi takdirde size küsecek ve yapmaması gereken yerlere tuvaletini yapacaktır.

Yorkshire terrie yavru iken basit komutlar ile eğitim vermeye başlamanız gerekir. Küçükken daha meraklı oldukları için yetişkin oldukları zamana göre daha kolay öğrenecekelerdir.

Yorkshire Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Küçük hayvanlar oldukları için verilen yemekler küçük parçalar halinde olmalı.
  • Suları sürekli tazelenmeli.
  • Verilen besinlerin içerisinde köpeğinize zarar verecek alerjik maddeler olup olmadığını bilmemiz gerekir.
  • Köpeğinize haftada 2-3 kez yumurta sarısı verilmesi tavsiye edilir.
  • Et ürünleri ve sakatat verebilirsiniz.
  • Etlerin yanı sıra haşlanmış sebzelerde yiyeceklerdir.
  • Mama miktarında değişiklikler yaparken ani değişimler yapmamak gerekir.

Yorkshire Bakımı Nasıl Yapılır

Yorkshire Bakımı Nasıl Yapılır?

Yorkshire terrier bakımı düşünülenin aksine zor değildir. Tüyleri uzun olduğu için her gün taranmaya ihtiyaç duyarlar. Ancak çok sık tüy dökmezler. Bu nedenle en çok tercih edilen türler arasındadır. Bu cins köpeğimizde gözümüzün alışık olduğu üzere çeşitli tokalar ile süslenir.

Tüyleri uzun olduğundan tüylerine ayrı bir önem vermemiz gerekir. Aksi takdirde cilt sorunları ve belli başlı kısımlarda kellik görülebilir. Kulakları da oldukça tüylü oldukları için kulaklarının iç temizliğine dikkat etmek gerekir. Çok fazla çevredeki kirler birikebilir.

Pati ve tırnak bakımı dikkat etmemiz gereken bir konudur. Tırnaklarını ne çok uzun ne çok kısa bırakmalıyız. Olması gereken uzunlukta kesilmelidir. Eğer siz bu konuda bilgili değil iseniz bir veterinerden yardım alabilirsiniz.

Ağız ve diş sağlıklarına gelirsek, günlük olarak ağız bakımı yapılmalıdır. Yedikleri mama ve diğer besinlerden dolayı ağız kokuları olabilir. Bu koku ve olabilecek diş çürüklerinin önüne geçmek için günlük olarak köpek diş fırçası ile fırçalanmalıdır.

Yorkshire Sahiplendirme

Yorkshire sahiplenirken daha detaylı düşünmemiz gerekir. çünkü ev ortamında ve sahibine bağlı yaşayabilen bir köpek olduğu için hayatınızın bir kısmını ona göre şekillendirmeniz gerekir. Kendi hayatınızdan tavizler vermeniz gerekir.

Ayrıca sahipleneceğiniz köpeğin bir hastalığı ya da bir engeli varsa ve bakamayacağınızı düşünüyorsanız sahiplenmemenizi öneririz.

Yorkshire Fiyatları

 Safkan olmayan bir Yorkshire fiyatı günümüzde 3.000 TL gibi daha düşük fiyatlarda olabilir. Safkan Yorkshire terrier fiyatı ise 10.000 TL olarak belirlenmiştir. Gün ilerledikçe ve türleri azaldıkça bu fiyatlarda artış gözükebiliyor.

Sık Sorulan Sorular

Yorkshire Bakımı Zor Mu?

Hayatınızdan belli bir süre köpeğinize ayırırsanız bakımı uğraştırıcı olmadığı için kolaylıkla bakabilirsiniz.

Yorkshire Terrier Isırır Mı?

Şaşırdığında, korkutulduğunda ya da kızdırıldığında ısırabilir.

Yorkshire Köpek Evde Yalnız Kalır Mı?

Evde uzun süre yalnız kalmayı pek sevmezler. Çünkü alıngan bir yapıya sahip oldukları için size küsebilirler.

Sonuç

Yorkshire terrier bakımı ve diğer ihtiyaçları için patibul.com üzerinden hizmet alabilirsiniz. Köpek oyuncakları, köpek tasmaları, mama kapları ve çok daha fazlası sitede yer alıyor. Hayvan dostu olan bu ürünleri temin etmek son derece kolay. Site üzerinden yer alan detaylı açıklamaları da inceleyerek tam da köpeğinizin ihtiyacı olanı alabilirsiniz.

Bunların dışında dönemsel olarak yapılan kampanyalardan da faydalanarak avantajlı şekilde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Köpek, kedi ve diğer hayvanlara özel ürünleri inceleyebilirsiniz. Detaylı bilgilendirmeler sayesinde ürün seçiminizi yapabilirsiniz. Tercih ettiğiniz ürünleri gönül rahatlığı ile hayvanlarınızda kullanabilirsiniz.

adminadmin