Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-08-2019 14:47   Güncelleme : 05-08-2019 15:38

MÜSİAD Genel Başkanının firması Kaanlar Gıda’ya Samsun OSB’den şaşırtıcı teklif

​Samsun Gıda OSB’de süt ve süt ürünleri üretim tesisleri için yer talep eden MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a Samsun Gıda OSB yönetimi uygun olmayan bir teklifte bulundu.

MÜSİAD Genel Başkanının firması Kaanlar Gıda’ya Samsun OSB’den şaşırtıcı teklif

Normal şartlar altında bedelsiz veyahut katılım bedeli mukabilinde tahsis edilen OSB arazisine Kaanlar Gıda’dan metrekaresi için 200 TL ücret istendi.

20 dönüm arazi için astronomik bir fiyat istenilen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’dan üstelik bu para peşin istendi.

ALT YAPI ANAPARANIN FAİZİYLE

Daha da kötüsü, MÜSİAD gibi İslami hassasiyetinden dolayı faizden uzak duran ve faizsiz ekonomik model üzerinden uzun yıllar çalışma yapan bir dernek başkanına “alınan peşin paranın faiziyle de alt yapı çalışmalarını yapacağız” denilerek bir çuval inciri perişan edildi.

Faize bulaşmamak için Samsun Gıda OSB’deki talebinden vaz geçen Kaanlar Gıda Sahibi ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan geçtiğimiz gün Kavak OSB’den 18 dönüm yer baktı.

Prensipte anlaşma sağlanıldı. Teknik mevzuatlar halledildikten sonra imzalar atılacak ve Kaanlar Gıda Samsun’da süt ve süt ürünleri üretim tesisleri kuracak.

SAMSUN SÜT ÜRETİMİ YETERLİ Mİ

Samsun’a kurulacak olan süt ve süt ürünleri tesisi akıllara Samsun süt üretiminin bu ve buna benzer tesisler için yeterli olup olmadığını getirdi.

Samsun’da 154 bin 885 adet sağmal inek bulunuyor.

Samsun’da üretilen yıllık süt miktarı 538 bin 971 Ton civarında.

Samsun’da süt için devletin verdiği yıllık destek 2017 yılında 996 bin 292 TL. 2018 yılında ise 2 bin 259. 751 TL.

Bu veriler ışığında Samsun’da yeteri kadar süt potansiyelinin olduğu görülüyor.

Ancak süt fabrikaları tedarikçilerini kendi oluşturduğu için belirli bir günlük süt toplama merkezi bulunmadığı için Samsun’da süt münferid olarak toplanıyor.

 Kaanlar Gıda Sanayi’nin Samsun’a yatırım yapmasının rekabetin artması açısından ve üreticinin ürününün kalitesinin artırması açısından da olumlu değerlendiriliyor.

adminadmin