Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2015 22:00   Güncelleme : 18-03-2015 22:00

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

AMASYA (AA) - Merzifon Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle personele öğle yemeğinde Çanakkale Savaşı'nda askerlerin menüsü olan çorba ve komposto çıkardı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

AMASYA (AA) - Merzifon Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle personele öğle yemeğinde Çanakkale Savaşı'nda askerlerin menüsü olan çorba ve komposto çıkardı.

Öğle yemeğine belediye personelinin yanı sıra Belediye Başkanı Alp Kargı, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri de katıldı.

Çorba ve komposto yendikten sonra tüm şehitler için dua edildi.

Belediye Başkanı Kargı, burada yaptığı konuşmada, bağımsızlığın ve emperyalizme karşı çıkışın en büyük sembolü olan Çanakkale Zaferi'nin iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Çanakkale Savaşı esnasında 57. Alay'ın günlük yemek menülerini hatırlatan Kargı, şunları kaydetti:

"Bugün çok anlamlı bir gün. Bugün Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü. Merzifon Belediyesi olarak o başarılı muharebenin bugünkü yurttaşları olarak o günlerde evinden çocuğundan çoluğundan ayrılarak cepheye giden askerlerimizin yediği yemeği yiyelim dedik. Tabi biz şu anda yemeğin sıcaklığına, lezzetine bakıyoruz. Onlar bunlara bakma şansını bile elde edemediler.  Çok kısa bir şekilde onların yedikleri yemekleri okumak istiyorum. 43. ve 57. piyade taburu 1. Piyade Bölüğü yemek listesi. 15 Haziran 1915 sabah üzüm hoşafı, öğle yok, akşam üzüm hoşafı tam ekmek. 26 Haziran 1915 sabah yok, öğle yok, akşam yağlı buğday çorbası ekmek tam. Bugünlerin kıymetini anlamak için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu topraklarda yaşamamızı huzurla yurt edinmemizi sağlayan aziz şehitlerimizi ve aziz kumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman minnetle anacağız.”

Öte yandan yemekhaneye üzerinde “57. Alay'ın son azığıydı, çorba, komposto ve ekmek. Onları saygı ile anıyor, aynı kumanyayı yiyoruz” yazılı afiş asıldı.

adminadmin