Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-05-2018 10:50   Güncelleme : 29-05-2018 10:50

19 Mayıs İlçesi Yeşilova Camii İmamı Oğuzhan Erdoğan neden Giresun’a gönderildi

Samsun 19 İlçesi Yeşilova Camii İmamı Oğuzhan Erdoğan 19 Mayıs İlçe Müftülüğü tarafından Giresun Dereli’ye sürgüne gönderildi.

19 Mayıs İlçesi Yeşilova Camii İmamı Oğuzhan Erdoğan neden Giresun’a gönderildi

Samsun 19 Mayıs İlçesi Yeşilova Camii Mütevelli heyeti başkanı Muhammet Bayraktar bir basın açıklaması yaparak, “Ahlakı ve ilmiyle gencinden yaşlısına mahallemize önder olan Oğuzhan Erdoğan hocamızın hangi suça binaen sürgün edildiğine anlam veremedik” diyerek herhangi bir şikayet olmadan sürgüne gönderilen 19 İlçesi Yeşilova Camii İmamı Oğuzhan Erdoğan’a destek verdi.

Samsun 19 İlçesi Yeşilova Camii Mütevelli heyeti başkanı Muhammet Bayraktar açıklamasında, “Öğrendiğimiz kadarıyla Cuma günleri yardım toplamaması ve amirine itaat etmemesi gerekçe gösterilmiş. Fakat ilçe müftümüz, sürülme cezasına kadar hocamızı bu konuda ikaz etmemişken nasıl amire itaatsizlik etmiş oluyor anlayamadık. Ayrıca yardım toplamama suçu diye bir suç ilk defa duyuyoruz. Vergi değil ki bu, adı üstünde yardım. Vermek isteyen olursa götürür vakfa yatırır. Bu kadar basit bir gerekçeyle eşine az rastlanır olan Oğuzhan Erdoğan Hocamıza reva görülen bu ceza bizi endişelendiriyor ve aklımızda soru işaretleri bırakıyor” diye belirtti.

19 İlçesi Yeşilova Camii Mütevelli heyeti başkanı Muhammet Bayraktar açıklamasına şöyle devam etti;

“Dinimize ve devletimize bağlılığıyla tanıdığımız Oğuzhan Erdoğan hocamız, hem Dinimizi sahih olarak anlatıp bizi İslam’a bağlıyor hem de devletimizin ehemmiyetini söyleyip devletle olan bağımızı pekiştiriyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bizleri toplayan, “Millet meydana, ordu kışlaya” diyerek kükreyen, dini ve dünyevi işlerimizde bizlere rehber olan hocamızın ufak tefek sebeplerle mahallemizden sürülmesine anlam veremiyoruz. Bu konuda kaygılıyız.

Senelerdir camimizde hizmetlerini aksatmadan görevine devam eden Oğuzhan Erdoğan Hocamız hakkında bu güne kadar bir şikâyete rastlamadık. Namazlarımıza ehemmiyet gösterdiği gibi ilmen ve fikren bizimle sohbet etmeyi de aksatmadı. Vakıf ce camii hizmetlerini tam olarak yürüttü.

Ramazan aylarında günde iki mukabele ve hatimle teravih kıldırarak çok gayret sarf etti. Kolayca telafi edilebilecek sebeplerle hocamızın sürgün edilmesi cemaatimizde ve mahallelimizde derin sualler oluşmasına sebep oldu”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MEKTUBU VAR

Samsun 19 İlçesi Yeşilova Camii İmamı Oğuzhan Erdoğan 15 Temmuz gecesi, henüz müftülüklerden talimat gelmeden hain darbe teşebbüsüne karşı Samsun’da ilk salayı okuyan imam olma özelliğiyle biliniyor.

Oğuzhan Erdoğan aynı zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken hapishanede ziyaret eden heyetin arasında da yer alıyordu.

Erdoğan heyetten birisiyle görüşmüş göremediği ve kendisine ziyarete gelenlere de birer mektup yollamıştı.

 

 

adminadmin