Güncel
Giriş Tarihi : 16-10-2020 10:04   Güncelleme : 16-10-2020 10:23

19 Mayıs’ın Gelecek 150 Yılını Kurtaran Gazeteci

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Kumcağız, Yörükler, Yükseliş ve Engiz mahallelerinde İmar Barışı sürecinde yapıldığı gündeme gelen kaçak yazlıkların 150'si tespit edildi.

19 Mayıs’ın Gelecek 150 Yılını Kurtaran Gazeteci

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde imar barışı sürecinde yapılan kaçak yapılarla ilgili CİMER ve savcılığa suç duyurusunda bulunan İbrahim Akkuş, imar barışı için başvuru yapan 5 bin 645 yapıdan 150'sinin kaçak olduğunu tespit ettirdi.

 

BELEDİYE NEDEN GÖZ YUMDU

İmar Barışı sürecinde Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan hazine arazilerinin üzerine kaçak olarak yazlıklar yapıldı. 19 Mayıs Belediyesi bu süreçte iddiaya göre yapılan kaçak yazlıklara göz yumdu. İlçede yerel muhabirlik ve gazetecilik yapan İbrahim Akkuş ise 19 Mayıs ilçesine bağlı Kumcağız, Yörükler, Yükseliş ve Engiz mahallelerinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için yapılan kaçak yazlıkları tek tek tespit ederek hem CİMER'e hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Yapılan şikayet üzerine CİMER konunun araştırılması için Kaymakamlığıa yazı gönderirken, savcılıkta İbrahim Akkuş'un suç duyurusu üzerine harekete geçti. Yapılan incelemede, 19 Mayıs ilçesinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için 5 bin 645  başvuru yapıldığı ve bunların şuan için 150'sinin kaçak olduğu tespit edildi.

19 Mayıs ilçesinde İbrahim Akkuş'un şikayeti üzerine tespit edilen 150 kaçak yapı için belediyeye yazı gönderilirken, 19 Mayıs Belediyesi imar barışı sürecinde göz yumduğu söz konusu kaçak binaları ise tek tek mühürlemeye başladı.

 

19 Mayıs ilçesine bağlı Engiz, Dereköy, Yörükler, Yükseliş, Kumcağız, Karagöl, Hibe, Ballıca, Karşıyaka, Dağköy, Düzköy,  Kertme, Esenyer, İstiklal mahallelerinde İbrahim Akkuş'un mücadelesi sonucu imar barışı sürecinde hazine arazilerinin de üzerine kaçak yazlıkların yapıldığı ortaya çıkarken, 19 Mayıs Belediyesinin mühürlediği yapıları yıkması bekleniyor.

CİMER BAŞVURUSUYLA BAŞLADI

Konuya ilgili açıklama yapan 19 Mayıslı gazeteci İbrahim Akkuş şunları söyledi;

Çevre Şehircilik Bakanlığına CİMER yoluyla şikayet ettim.

Şikayet ettikten sonra Çevre Şehircilik Bakanlığı Samsun Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yazdığım yazı ile ilgili de Samsun Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 19 Mayıs Belediyesi'ne İbrahim Akkuş'un şikayeti ile ilgili bizi bilgilendirin dedi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu da üstü kapalı Evlere Şenlik cevap verince bu cevap da bana gelince hem bu cevaba itiraz ettim hem de 19 Mayıs’ın tamamını bu sefer hepten verdim.

Önceden 4 Mahalle vermiştim sonrasında tamamını şikâyet ettim.

Buna binaen Samsun Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 19 Mayıs Milli Emlak şefliği ne yazıyor 12.31 2017'den sonra imar barışına başvuranların tamamının listesini bize gönderin ve listeler gönderildikten sonra 19 Mayıs ilçemizde ne kadar kaçak yapı yapan Varsa Hepsi bunlar tek tek uydu görüntülerinden Tespit ettirdi.

Bu kaçak yapı yapanların da tespit edilenler bu zamana kadar şu ana kadar 150 tane var.

19 MAYIS İLÇESİNDE 5 BİN 645 BAŞVURU VAR

Hepsi tek tek tek incelenecek şu anda Kumcağız Mahallesi'nde 100'e yakın kaçak yapı vardır ve bunların da hepsi şu anda mühürlenme ye başlamıştır Evet ve bunun devamı da gelecektir

Ben vatandaşların tapulu arazilerinin üzerine yapılan kaçak yapıları görecek yola çıkmadım ben devletimize ait 82 milyon insanın hakkı olan tüyü bitmemiş Yetimin hakkı olan Devletin yerlerini korudum.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu konu ile ilgili çok yavaş hareket ettiği için Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum.

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili Ankara yerel yönetimler İçişleri bakanı'ndan yazı gönderdi ve kovuşturma izni vermiştir.

Şu anda bu kadar çok Kaçak yapılan bir an önce başlamasına neden olan konu şikayet ettiğim için ve bu sadece 19 Mayıs'ta değil Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşecektir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN