Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-10-2017 16:42   Güncelleme : 27-10-2017 16:42

29 Ekim Erbakan’ın Doğum Günü!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın doğum gününü kutladı.

29 Ekim Erbakan’ın Doğum Günü!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve 29 Ekim 1926 tarihinde dünya’ya gelen, 28 Şubat darbesinin sene-i devriyesinin arifesinde 27 Şubat 2011 tarihinde ise vefat eden 54. Hükümetin Efsane Başbakanı, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın doğum gününü kutladı.

CUMHURİYETİN İLK YILLARINDAKİ PRENSİPLERİNDEN SAPILDI

Cumhuriyetin bir yönetim şekli ve biçimi olduğunu söyleyen Bilen, ‘’ Cumhuriyet`in ilk yıllarında bağımsızlık her şeyin üstünde tutulmuştur. Bundan başka, yine Cumhuriyet`in ilk yıllarında sanayileşme her şeyin üstünde tutulmuştur. 1927`de Kayseri`deki Uçak Fabrikası yapılmıştır. Cumhuriyet`in ilk yıllarında modern, çağdaş, ileri bir ülke olma her şeyin üstüde tutulmuştur. Ama ne yazık ki, II. Dünya Harbi`nden sora çok partili döneme geçilmesinden itibaren yavaş, yavaş bu milli hedeflerden sapıldığını görüyoruz. Halimize baktığımız zaman tamamen tersine bir noktaya yuvarlanmışız. "Ortak Pazar`a gireceğiz, bağımsızlığımızı Batılılar`a vereceğiz, kanunlarımızı Strazburg yapacak." Saadet Partisi dışındaki partilerin bugün savundukları fikir budur. Bu fikir ne demektir? Bizi başkaları idare edecek. Kim o başkaları? Bugün Bosna`da bir tane Müslüman bırakmadan katliam yapan, Ermenileri kışkırtıp, Azerbaycan`daki Müslümanları yok eden, Kıbrıs Adası`nı zorla alıp Yunanistan`a vermek isteyen zihniyete gidip teslim olmak istiyorlar. Bunu bağımsızlıkla bağdaştırmak mümkün mü? Tamamen Cumhuriyet`in ilk yıllarındaki prensiplerden sapmışlardır. Bugün Cumhuriyet’in ilk yıllarına sarılmanın gerekliğini anlamamız gerekir uyarısında bulunarak tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor ve aziz şehitlerimizi rahmetle anarken aynı zaman da Erbakan hocamızın da bugün doğum günü olduğunu hatırlatmak istiyorum. Biz bugün iki doğuşu birden kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramıyla birlikte hocamızın doğum gününü tebrik etmek ve bu vesileyle onu rahmetle yâd etmenin de ayrı bir güzelliği var.’’dedi.

ERBAKAN HOCANIN CUMHURİYET BAYRAMI LATİFESİ

Erbakan hocanın vefatından bir sene önce Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde Cumhuriyet Bayramının yıldönümünde yaşanan bir anıyı paylaşan Bilen, ‘’Erbakan Hocamız Saadet Partisi Genel Başkanı seçilmesinin ardından Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti kabulü sırasında bir gazetecinin, “Bugün doğum gününüz ve aynı zamanda Cumhuriyet Bayramı neler söyleyeceksiniz?” sorusu karşısında; “Ben, bu konuda doğum günümü kutlayanlara latife ile şu cevabı veririm: 'Doğum günüm için Türkiye'nin her yerinde bu kadar merasime ne gerek var?' Ama şunu ifade etmek isterim ki Cumhuriyet Bayramı'nda doğmak insanı memnun eden bir husustur. Cumhuriyetin kendisi de bir doğuştur. Onunla birlikte doğmuş olmak bir sevinç kaynağıdır. İnşallah beraberce doğduğumuz Cumhuriyetimizi lider ülke yapacağız, yeni bir dünya kuracağız ve bütün ülkelerin önüne geçireceğiz.” dediğini aktardı.

adminadmin