Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-05-2022 16:13   Güncelleme : 17-05-2022 16:13

Aileyi güçlendirme konusunda atılacak her adım büyük bir öneme sahiptir!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Uluslar arası Aile Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, “Tarihsel olarak aile yapımız; çocukların yetiştirilmesi, kültürel kimlik kazanması ve ahlaki değerleri edinmesi gibi önemli işlevleri üstlenmektedir.

  Aileyi güçlendirme konusunda atılacak her adım büyük bir öneme sahiptir!

 

Anayasal olarak da Türk toplumunun temeli olarak nitelendirilen aile kurumu, milletimizin huzur ve refahının sağlanmasında mühim bir yere sahiptir”

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı şöyle devam etti;

Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise bir toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar hayati öneme sahiptir. Bu anlamda aileyi güçlendirme konusunda atılacak her adım büyük bir öneme sahiptir.

İlimizde kadın, aile ve çocuk hakları ile ilgili temel sorunların tespiti ve çözümü için kültür ve medeniyet merkezli önerilerle, insan hakları temelinde güçlü aile-güçlü toplum modelinin inşasına yön verecek politikalar geliştirmek üzere İl Kadın, Aile ve Çocuk Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştur. Başkanlığını yürüttüğüm kurul, evrensel hukuk temelinde, adalet ve eşitlik ilkeleri ışığında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak çalışmalarda bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz de çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine sağladığı koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetleri başarıyla yürütmektedir.

Bu vesileyle Aziz Milletimizin binlerce yıldır en önemli yapı taşlarından olan aile değerlerimizin güçlenerek devam etmesini temenni eder, Samsunlu hemşerilerimin Aile Haftası’nı kutlarım.

Recep YAZGANRecep YAZGAN