Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2015 16:00   Güncelleme : 04-08-2015 16:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

TRABZON (AA) - TUNCAY BEKAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Biz siyaseti bırakır memleketin bütünlüğü, birliği, beraberliği için gereken hamleleri yapmaktan geri durmayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

TRABZON (AA) - TUNCAY BEKAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Biz siyaseti bırakır memleketin bütünlüğü, birliği, beraberliği için gereken hamleleri yapmaktan geri durmayız. Çünkü iş artık gırtlağımıza kadar gelmiştir" dedi.

Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin hamisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, Erdoğan'ın şahsı, siyasi partisi ve siyasi geleceği üzerine bütün riskleri alarak bu sürece adım attığını söyledi.

Geçmişte bu tür süreçlerin ya da değerlendirmelerin adını ağzına alanlara, zihinlerinden geçirenlere ülkede yaşama hakkı dahi verilmediğini ifade eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan buna rağmen Türkiye'nin gelecek hakkını özgür, demokratik ve bağımsız şekilde kendisinin belirleyebilmesi için, bu ülkenin zenginlikleri olarak adlettiğimiz farklılıklarını bir ihtilaf olarak ortaya koymaya çalışanlardan Türkiye'yi çekip kurtarmak için Çözüm Süreci'ni başlatmıştır. Herkes bilsin ki Suruç katliamı ve arkasından olan olaylara kadar bu ülkede Güneydoğu'da seçimlere nasıl fesat karıştırdıklarını, insanları tehdit ettiklerini, sandığı baskı altına aldıklarını, milli birlik ve kardeşlik sürecini istismar ederek 'eğer HDP barajı aşmazsa burayı kan gölüne çeviririz' tehditlerini, musluklardan nasıl kan akıttıklarını biliyoruz. Buna rağmen Türkiye Suriye, Ukrayna, Mısır, Libya olmasın diye Türkiye bu süreçte etrafında gelişen olaylara milli birlik ve kardeşlik süreci ile bir set çekmiştir ve birtakım dertleri bilmesine rağmen huzur ve sükununu devam ettirebilmek için bu dertleri içine atmıştır."

Güneydoğuluların kendisine "Çözüm Süreci'ni devam ettirelim" dediğini anlatan Soylu, "Evet devam ettirelim, doğru söylüyorsunuz, hep beraber devam ettirelim ama artık biz Çözüm Süreci'ni devam ettirebilme kabiliyetine sahip değiliz. Çünkü biz onu tek başına iktidarken bu riski alarak devam ettirdik. Şimdi 80 milletvekili olan bir HDP var, buyursun devam ettirsin" ifadesini kullandı.

HDP'nin asıl amacının Çözüm Süreci'ni devam ettirmek olmadığını ifade eden Soylu, "Onların asıl amacı, gizli ajandaları olarak zihinlerinden hiçbir gün söküp atmadıkları, orada başka bir yapılanmayı ortaya koymaktı ama bizim hassasiyetimizi, demokrasiye olan sadakatimizi, milletimizin birliğine ve beraberliğine olan o nahifliğimizi yanlış anladılar. Bir terör örgütüne bizim bu süreci feda edebileceğimizi düşündüler ama bilinmelidir ki bizim fert olarak hiçbirimizin ehemmiyeti ve değeri yok. Bizim siyasi koltuklarımızın da hiçbir değeri ve ehemmiyeti yok ama bu topraklarının bağımsızlığının, birliğinin ve bütünlüğünün değeri hepimizin üzerindedir" dedi.

- "Kürt kardeşlerimizi PKK belasından kurtaracağız"

Soylu, terör olayları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarına da değinerek, şunları söyledi:

"Biz siyaseti bırakır memleketin bütünlüğü, birliği, beraberliği için gereken hamleleri yapmaktan geri durmayız. Çünkü iş artık gırtlağımıza kadar gelmiştir. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hala utanmadan sıkılmadan silahları susturmadan bahsediyor. Kimin silahları susacak? Sen kahpece arkadan kalleşçe vuracaksın, devlet 'terör örgütü silahları susturdu, ben de durayım' mı diyecek? Silahları bırakana kadar, pes ettik diyene kadar bu iş devam edecek. Bakalım tükürükleriniz bu ülkeyi, bu ülkenin huzurunu boğmaya yetecek mi?"

Kürtlerin de PKK baskısından rahatsız olduğunu dile getiren Soylu, "Bizim sadece Türkiye'nın batısına, doğusuna, kuzeyine ve güneyine değil Türkiye'nin güneydoğusuna ve Kürt kardeşlerimize ait sorumluluğumuz vardır, onların huzuruna sükununa karşı sorumluluğumuz var. Kürt kardeşlerimizi PKK belasından kurtaracağız. İki iki daha dört" değerlendirmesinde bulundu. 

adminadmin