Siyaset
Giriş Tarihi : 13-08-2015 19:00   Güncelleme : 13-08-2015 19:00

AK Parti İstanbul Milletvekili Benli:

KASTAMONU (AA) – AK Parti İstanbul Milletvekili ve Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Sekreteri Fatma Benli, "Türkiye, acziyet içinde olmadığını, bütün terör örgütlerine karşı durabilecek iradesinin olduğunu net olarak gösterdi" dedi

AK Parti İstanbul Milletvekili Benli:

KASTAMONU (AA) – AK Parti İstanbul Milletvekili ve Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Sekreteri Fatma Benli, "Türkiye, acziyet içinde olmadığını, bütün terör örgütlerine karşı durabilecek iradesinin olduğunu net olarak gösterdi" dedi.

Benli, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, insanların ne olduğunu anlamadan çocuklarının, hamile eşlerinin önünde ve evlerinde infaz edildiğini belirterek, "İki polisimizi evinde şehit edildi. Kaza ihbarına giden trafik polislerimizi öldürdüler. Bunu üzerine Türkiye, acziyet  içinde olmadığını, bütün terör örgütlerine karşı durabilecek iradesinin olduğunu net olarak gösterdi. Buna rağmen bütün bu yaşanılanlarda etkileri olan insanlar Türkiye'yi suçlayabiliyorlar. Barış, demokrasi söylemleri içerisinde bulunabiliyorlar. Demokrasiden bahsederek demokrasiyi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar" diye konuştu. 

Benli,  çok sayıda insana zarar verenlerin artık aklın ve hayalin alamayacağı davranışlar karşısında bile suçlamalarda bulunabildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu da algı operasyonunun devam ettiğini gösteriyor. PKK'nın güçlenmesinin nedeni Çözüm Süreci değil, uluslararası alandaki uygulamaları kendi menfaatine çevirmesi. Bu nedir, Suriye'deki PKK'nın kolu YPG DAEŞ'e karşı savaşıyor. Aslında silahlı bir örgüt kendini bütün dünyaya DAEŞ'e karşı saldıran cici çocuk gibi gösteriyor. Onlardan destek alıyor. PKK'nın silahlanması bizim ülkemizdeki Çözüm Süreci'yle bağlantılı değildir. Türkiye  büyük bir ülke olduğunu teröre karşılık vererek gösteriyor."

adminadmin