Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-09-2020 15:43   Güncelleme : 02-09-2020 16:18

AK Parti, OMÜ Vakfı, ASKON, Milli Eğitim Rotary Kulüpleri Her Yerde Varlar!

Ak Parti Atakum İlçe Yönetiminde Rotaryen bir ismin yer aldığı haberimizin ardından gözler Rotary Kulüplerinin Samsun’da meşruiyet kazanma çalışmalarına odaklandı.

AK Parti, OMÜ Vakfı, ASKON, Milli Eğitim Rotary Kulüpleri Her Yerde Varlar!

Ak Parti Atakum İlçe Yönetim listesine Rotary Kulüp üyesi bir ismin alınmasının ardından aynı isimin ASKON Samsun Şube Yönetiminde de yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Kamuoyu Akasyamhaber’in AK Parti ve ASKON gibi muhafazakar kuruluşlarda kökü dışarıda zararlı cemiyetlerin dernek çatısı altında meşruiyet kazanma çalışmalarını tartışırken, Kızılırmak Rotary Kulübü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne solunum Terapi Cihazı bağışlandı.

Pandemi döneminde üstelik solunum cihazı bağışlanmasına elbette itirazımız yok.

 

YİNE Mİ KORELİLER

Ancak, Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonu aracılığıyla Kore Büyükelçiliği tarafından Bafra Kızılırmak Rotary Kulübü'ne gönderilen 11 bin dolar değerindeki 'MetaNeb Solunum Terapi Cihazı', OMÜ Tıp Fakültesi'ne bağışlandı.

Rotary Kulübü yönetim kurulu da Covid-19 salgınını göz önünde bulundurarak, ihtiyaç duyulan bu önemli cihazı 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışladı.

Bilindiği gibi Koreliler bundan 10 – 15 yıl önce Samsun’da Kore gazilerine tekerlekli sandalye bağışı yapmışlardı.

Üzerinde misyoner ‘İsanın elçisi’ gibi ifadeler bulunan tekerlekli sandalyeler o zaman Samsun’da çok tartışma meydana getirmişlerdi.

Aynı Koreliler Samsun’da dernekleşerek AGOPE HAUSE Kilisesinin kuruluşunun başlangıcını oluşturmuşlardı.

 

KİMSE KİMSEYE BEDAVA BİR ŞEY VERMİYOR

Bir okuyucumuz Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı’nın Genel Kurul Üyelerinin arasında, 43. Sırada Samsun Rotary Kulübü Başkanlığı’nın yer aldığını ve kulübün Kurucu Üye sıfatında yer aldığına dikkatimizi yönlendirdi.

 

ROTARY OKULDA

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, İzmir Valiliği’yle protokolü imzalanan ‘Rotary Okulda Projesi’ni tanıtmak için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u makamında ziyaret etmişti.

 

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, İzmir ‘Rotary Okulda’ Komitesi Başkanı Bahar Yorgancıoğlu ve Bursa Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yıldız’ın da yer aldığı heyet projeyi Bakan’a anlatmıştı.

Haberlerde, Bakan Selçuk’un, Rotary’nin dönem projesiyle yakından ilgilendiği, İzmir Valiliği ile imzalanan protokolü de dikkatle incelediği ve ‘Rotary Okulda’ projesinin okullar açısından başarılı bir proje olduğunu ifade ettiği belirtiliyordu.

 

PROTOKOLÜ FETÖ ZAMANINDA YAPILMIŞ OLAN SAMSUN BİLİM VE SANAT MERKEZİNDEN ROTARY İSMİ KALDIRILSIN!

Samsun Rotary Kulübü Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Eğitime 100’de 100 Destek’ kampanyası çerçevesinde yaptığı para desteğiyle Samsun Bilim ve Sanat Merkezi’nin ismini Samsun Rotary Kulübü Bilim Sanat Merkezi olarak yazdırmıştı.

Aradan geçen yaklaşık 11 yıllık zaman dilimi içinde Samsun İlkadım Rotary Kulübünün vermiş olduğu 200 Bin TL destek ile Rotary isminin bir eğitim yuvasında asılı kalması aklıselim insanları endişeye sürüklüyor.

 

EĞİTİM BİR SEN’İ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ VAZİFEYE ÇAĞIRIYORUZ

Yapılan protokol sırasında FETÖ’nün Milli Eğitim Müdürlüklerindeki hâkimiyetini de göz önüne alınırsa bu ismin değiştirilmesinin gerektiği ortaya çıkıyor.  

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Ali Yalçın’ın açıklamalarının ardından Eğitim Bir Sen Samsun Şubesini ve İl Milli Eğitim Müdürünü vazifeye davet ediyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN