Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 12-12-2020 12:39   Güncelleme : 12-12-2020 12:39

AK Parti ve 2023 Seçimleri!

Başkanlık sistemi dünyada kabul gören bir sistemdir. Fakat birilerinin yeni bir icat gibi “Türk tipi başkanlık sistemi” deyip sistemi işlevsiz hale getirmesi de kabul edilemez.

AK Parti ve 2023 Seçimleri!

Bu istemin verimliliğini istiyorsanız içini doldurmaya çalışacaksınız, hatta tarihi tecrübelerinizi de katarak, özellikle Osmanlı yönetim tarzından faydalanarak daha da işler hale getireceksiniz.

Bu sistemin şu anda iki tane olmazsa olmaz atar/ toplar damarı işlevsiz durumda; biri dar bölge usulü vekil seçimi, diğeri eyalet yönetim biçimidir. Bu iki karakterine hayat kazandırmazsanız sistem böyle paldır küldür yürüyecek ve gerçekten diktatörlüğe doğru gidecek diye düşünüyorum.

Dolayısıyla Dar bölge vekil seçimine ve eyalet tarzı özerk yönetime yasal bir zemin kazandırmak bütün siyasi partilerin olmazsa olmaz görevidir.

Ak partiye gelince üyesi olmam hasebiyle söyleyecek iki çift sözüm var. Ak Parti kurulduktan bu yanı söz, duruş ve oylarımızı verip şu andaki vekillere dahi göğsümüze taş basarak destek verdik, ama ister inanın ister inanmayın 2023 yılı seçimlerinin Ak Parti açısından başarılı geçmesi için vatandaşın olmazsa olmaz şartları vardır. Haklı olarak söyledikleri şudur: “biz Ak partiyi seviyorsak, onun da bizi sayması lazım” 

Bu şartlar yerine gelse ülke rahat edecek, gelmese de Erdoğan yine Cumhurbaşkanlığını kazanabilir ama meclisteki kazanacağı sandalye sayısı düşer onu söyleyeyim.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN