Eğitim
Giriş Tarihi : 18-12-2014 10:58   Güncelleme : 18-12-2014 10:58

Ak Parti'de Ders Zili Yabancı Öğrenciler İçin Çalacak

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneğiyle işbirliği yapılarak düzenlenecek “Uluslararası Öğrenciler Siyaset Akademisi” 18-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek

Ak Parti'de Ders Zili Yabancı Öğrenciler İçin Çalacak

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneğiyle işbirliği yapılarak düzenlenecek “Uluslararası Öğrenciler Siyaset Akademisi” 18-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Akademiye Afganistan, Endonezya, Bangladeş, Irak, Suriye, Filistin, Azerbaycan, Özbekistan, Gana, Nijer, Fas, Zambia, Tunus, Somali, Moritanya, Etiyopya, Libya, Yemen, Makedonya, Kosova, Kolombiya, Meksika, Yunanistan gibi 30 farklı ülkeden çok sayıda uluslararası öğrenim gören öğrenci katılacak.

AK Parti İzmir Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gözde Keskin Türkiye’de ilk defa AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek Uluslararası Siyaset Akademisi’nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca “Türkiye Burslarıyla” İzmir’de okuyan Uluslararası Öğrencilere verileceğini belirtti. Keskin, “Türkiye’ye örnek model olacak bu pilot projeyi İzmir’de başlatıyoruz. Ülkemizde üniversitelerin farklı fakültelerinde eğitim görüp siyasete ilgi duyan uluslararası öğrencilere Türkiye’de siyasetin işleyişiyle ilgili akademik bir program yapıyoruz. Akademilerde Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve akademisyenler uluslararası öğrencilerimize Türkiye’deki siyaseti anlatacak. Hem teorik dersler, hem de yerinde ziyaretlerle yoğun bir program akışıyla öğrencileri en doğru şekilde bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Öğrencilerin akademiyi bitirip kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye’deki siyaseti en iyi şekilde öğrenerek kendi yurttaşlarına anlatabileceklerini ifade eden Keskin, “Projemize katılarak Siyaset Akademisini tamamlayan uluslararası öğrenciler Türkiye’deki siyasetin kendi ülkelerindeki en büyük temsilcileri olacak. Bu ülkemiz için çok değerli. İlk defa İzmir İl Başkanlığınca yapılacak projenin sürekliliği için AK Parti Genel Merkezi’yle yaptığımız görüşmede kendileri de bizleri çok olumlu karşıladı. Genel Merkezimiz projenin İzmir’de gerçekleşmesinin ardından tüm Türkiye’de düzenlenmesi için çalışma yapılabileceğini belirtti. Bizim öncülüğümüzde başlayacak olan akademinin zaman için içerisinde tüm Türkiye’deki Uluslararası öğrencilere ulaşcak olması bizleri daha da heyecanlandırıyor” diye konuştu.

18-29 Aralık’ta öğrencilerin sınav takvimleriyle çakışmayacak şekilde düzenlenen program detayları ise kısaca şöyle:

İzmir İl Başkanlığında, Ak Parti MKYK Üyesi, İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ tarafından “Türkiye’de Seçimler”

Selçuk Belediyesi’nde, Selçuk Belediye Başkanımız Dr. Zeynel Bakıcı Tarafından “Türkiye’de Kamu Yönetimi” .

Hisar İmam Hatip Lisesinde, İMHAD Başkanı Sn. Burhanettin Kansızoğlu tarafından “Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşları”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında ; Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları İzmir Bölge Koordinatörü, Dr. Fırat Yaldız tarafından “ Küreşelleşme, Uluslararası Örgütler ve Küresel Siyaset,

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, İzmir Katip Çelebi Üniversite Rektör Yardımcısı Prof Dr. Tancan Uysal tarafından “ Uluslararası Öğrenci Olmak”

Türkiye’de kamu yönetimi işleyişini İzmir Valiliği ve Karşıyaka Kaymakamlığı ziyaretiyle görecek olan öğrenciler İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Türkiye’deki yerel yönetim işleyişi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

adminadmin