Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-06-2019 10:37   Güncelleme : 08-06-2019 10:37

Akasyamhaber uyarmıştı!, CHP’li Vekiller Samsun’daki Su Zammını İstanbullu Seçmene Anlatacaklar!

Samsun'da SASKİ'nin içme suyuna yaptığı su zammı, İstanbul'da Cumhur İttifakı'nı zora soktu. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve İYİ Parti Milletvekili Yaşar, su zammını İstanbul'da Samsunlulara anlatacak ve Millet İttifakı adayı İmamoğlu'na destek isteyecek.

Akasyamhaber uyarmıştı!, CHP’li Vekiller Samsun’daki Su Zammını İstanbullu Seçmene Anlatacaklar!

Samsun’da yayın yapan Hedef Halk Gazetesi’nin haberine göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ, içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yaparak, zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi kararı almıştı. Su zammına toplumun bütün kesimlerinden tepkiler sürerken, Samsun Barosu Avukatlarından Arzu Sabuncu, zammı yargıya taşıyıp iptali konusunda dava açmaya hazırlanıyor. Su zammı, İstanbul'da Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım'ı da zora soktu. 422 bin Samsunlunun yaşadığı İstanbul'da, Millet İttifakı Samsun Milletvekilleri, su zammını halka anlatacak.

SU ZAMMI İSTANBUL'DA SAMSUNLULARA ANLATILACAK

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na destek olmak amacıyla Türkiye gündemine oturan Samsun'da ki suya yapılan zammı, gurbette yaşayan Samsunlulara anlatacak ve İmamoğlu'na destek isteyecek.  

BÖYLE BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI OLMAZ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, AK Partili belediyelerin yaptıklarından daha çok borçlandıran yönetim anlayışı olduğunu öne sürdü. Zeybek, "Yapılanlar ile harcamaları örtüştürdüğünüz zaman, harcamaların daha yüksek olduğu ve usulsüz olduğu ortada. Bunları yeni devraldığımız belediyelerde ortaya çıkarıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde de o günkü koşullar itibariyle seçim öncesi yaratmış oldukları krizi ve enflasyonu bir şekilde halkın gözünde örtbas edebilmek için yüzde 15 indirim yapıldı. Seçimden sonra ise zammı bastılar. Böyle bir belediyecilik anlayışı olamaz" dedi.

GAZETELERİ GÖSTERECEĞİZ

Samsun içme suyuna yüzde 25'lik zammın kabul edilemez olduğunu belirten Milletvekili Zeybek, "İçme suyuna yüzde 25, TÜFE güncellemesi ve sayaç okumaya yüzde 150 zam yaptılar. Hepsi toplandığında ortalama yüzde 45’lerde bir zam ortaya çıkıyor. Samsun AK Parti’nin yeni dönem sloganı olan Gönül Belediyeciliğinin örneğidir. Zaten İstanbul’da seçimi alamayacaklar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. İstanbul halkımızın Samsun’u görmesi gerekiyor. İzmir Belediyesi bizde. Biz seçimden sonra su fiyatlarını indirdik. Samsun AK Parti zam yapıyor. Kendi belediyecilik anlayışıyla çatışıyorlar. Bu yapılan zammı muhalefet olarak İstanbul’da anlatacağız. Açılan davalar neticesinde İdare Mahkemesi’nden bu kararın döneceğini düşünüyorum. Tek bir kişi açmayacak dava. Herkes dava açacak buna yürekten inanıyorum. Ben vatandaşlarımızın bu fiyatlandırmayla ödemelerini yaparken makbuzlarını tutmalarını istiyorum. Basının yapmış olduğu tüm zam haberlerini, fotoğraflarını, meclisteki konuşmaları vatandaşlarımıza göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

BU İŞ MAHKEMEDEN DÖNER

1.6 milyar lira borcu bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını vatandaşın sırtına yüklemeye çalıştığını öne süren Milletvekili Zeybek, şöyle devam etti; " Samsun su yönünden Türkiye’nin su kaynağı en yüksek olan şehir. Suyun hiçbir maliyeti yok. İşgücü maliyeti yok. Çok rahat para toplama yeri olarak burayı bulmuşlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ne yatırımı yaptınız da suya zam yaptınız. Bunların yaptıkları hayırsız işlerin, mahkemeden geri döneceğine inanıyorum."

YAŞAR:TÜRKİYE'YE ZAMMI ANLATACAĞIZ 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise su zammını sadece İstanbul'da değil, Türkiye'de gittikleri bütün illerde anlatacaklarını açıkladı. Yaşar, "Samsun’a karşı çok özel bir şey yaptıkları için bunu sadece İstanbul’da değil Türkiye genelinde anlatmaya çalışacağız. Onların gönül belediyeciliğinin nasıl olduğunu göstermek faydalı olur. Seçimden önce indirim yapıp, daha sonra zam yapmak özel bir yöntem. Zihni bey su fiyatlarını indirmişti, enflasyon nedeniyle ama yeni yönetim geldi suyun fiyatını artırdı. Artık havaya da zam yapacaklar diye korkuyoruz "dedi.

'GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ' İSTANBUL'DA ANLATACAĞIZ

İstanbul'da 422 bin Samsunlu olduğuna dikkati çeken İYİ Parti Milletvekili Yaşar şöyle devam etti; " Bir tarafta devletin bütün imkanlarını kullanan Binali Yıldırım diğer yanda kendi imkanları ile çalışmalarını yürüten Ekrem İmamoğlu. Özünde adaletsiz bir seçim var. 10 paralık bir VIP bile kullandırtmayan seçim. Kuzey Irak’a harekat bile başladı belki seçime yardımcı olur diye. İnsanların bugün ekonomik olarak çok ciddi problemleri var. 17 yılda ülkenin geldiği nokta bu. Bu saatten sonra yapacakları tek şey zam yapmak olacak. Yine kaybedecekler. Bizde İstanbul’a gidip seçim çalışmalarına dahil olacağız. İstanbul’da en fazla nüfusu olan illerin başında Samsun’da yer alıyor. Bizler su zammını orada anlatacağız. Bu seçimi kaybederlerse biraz ders olur. Karadeniz’deki vatandaşların çoğunu karşısına aldı Cumhur İttifakı. Trabzonlulara Pontus dediler. Samsunlulara Büyükşehir Belediyesi gönül belediyesinin örneklerini anlatırsak isabet olur ve seçimi rahatlıkla alırız. Her yerde su fiyatları dururken hatta bazı illerde indirim yapılırken Samsun’da nasıl zam yaptıklarını anlatacağız. Gönül belediyeciliğini Samsun’dan örnekler vererek bolca anlatacağız."

Hedef Halk - Recep MOL

adminadmin