Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-09-2019 09:01   Güncelleme : 03-09-2019 09:01

Akasyamhaber yanlış yapmaz, Deveci Yapar

Atakum Belediye Meclis Toplantısı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti.

Akasyamhaber yanlış yapmaz, Deveci Yapar

Gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantıda, AK Partili meclis üyeleri Başkan Deveci’ye, “Yeni kurulan şirketi yeğeniniz mi kurdu? O Şimdi belediyede mi çalışıyor?” diye sordu.

AK Parti Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Sezen, “Yeni şirketi kuran ve sonra belediyeye devreden kişinin yeğeniniz olduğu söyleniyor. Bu devir işleminin ardından da aynı yeğeninizin belediyede işe alındığı yönünde bilgiler geliyor. Bu konuda bizi bilgilendirin” dedi.

AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi Osman Kulaberoğlu da aynı konuda serzenişte bulunarak, “Bize bu konuda eksik bilgi verdiniz. Şirketi kuranın yeğeniniz olduğundan ve sonrasında da belediyede işe başladığından haberdar değildik. Biz Atakum’un menfaati için olan her şeyi yapmaya hazırız. Ancak bize doğru bilgi vermeniz gerekiyor. Şirket konusunda da size yetki verdik ama eksik bilgilendirildik. Keşke böyle davranmasaydınız. Daha etik ve samimi olurdu” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Recep Certel ise yaşananların yasal olduğunu ancak etik olmadığını dile getirerek, “Yeğeninizin şirket kurması, o şirketi belediye devretmesi, ardından belediyede işe almanız hukuki olabilir. Ancak bu durum etik değildir. Yeni kurulan şirkette hangi harcamaların yapıldığını, neyin nereye gittiğiniz araştırıyoruz, bunu sonra konuşacağız. Tesislerin ihaleleriyle ilgili neden iptale gidildiğini de konuşacağız. Doğru yaptığınız her şeyin yanında oluruz. Yanlışlarınızı da söylemek bizim görevimiz” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, söz konusu kişinin kendi kız kardeşinin oğlu olduğunu doğrulayarak, “Bir şirket kurmamız gerekiyordu. Ben de bu şirketi yeğenime kurdurttum. Daha önce YEDAŞ’ta çalışıyordu. İşten çıkartıldı. Yedaş’ı arayarak onu işten çıkartmamalarını rica ettim ama dinlemediler. Sonra bu şirketini onun üstüne kurdurttum. Şirketin sermayesini bile ben kendim verdim. Kendisi de şu an belediyede asgari ücretle çalışıyor” diye yanıt verdi.

İhale süreçleriyle ilgili olarak yöneltilen soruları da yanıtlayan Başkan Deveci, “Kabul ediyorum yanlış yaptık. Ne kadar ipini kopartan varsa gelecek ihaleye girecek, biz de vereceğiz! Yok öyle bir şey. İhale süreci de yanlıştı. Olayları kavrayamadığım için oldu. Belediyeyi ve bürokrasiyi düzene sokamadığım için böyle oldu. Ben de hatamı sonradan fark ettim. Hukukçu olarak ben hata yaptım. Bundan sonra dersime iyi çalışacağım” dedi.

Deveci’nin yanlış yaptım itirafının videosu:

adminadmin