Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-02-2018 11:18   Güncelleme : 26-02-2018 11:18

Akcagöz’den Çağatay Kılıç’a Hodri Meydan!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, AK Parti Tekkeköy İlçe Kongresi’nde konuşan ve kendisi hakkında, ‘15 yıldır AK Parti milletvekillerinin nerede olduğunu bilmiyorsan sen siyasetçi değilsin. Benim Mehmetçiğim terörle mücadele edecek, canını verecek. Senin İstanbul il başkanın, PYD terör örgütü müdür?' sorusuna bir türlü 'terör örgütüdür' diyemeyecek’ sözlerini değerlendirdi.

Akcagöz’den Çağatay Kılıç’a Hodri Meydan!

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç’ın, bir dahaki dönem aday gösterilmeyecek olmanın endişesi içinde olduğunu söyleyen Akcagöz, “Olimpiyat günü görevden alınan eski Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’a tavsiyelerim olacak. Samsun’da yapılan yaz olimpiyatları başladı ve görevden alındı. Bir Bakan’a bundan büyük saygısızlık olur mu? O dönem kendisi için hakikaten üzülmüştüm ama demek ki Tayyip Erdoğan’ın bir bildiği varmış. Kendisini, yaptığı açıklamalara bakıldığında, çok gergin görüyorum.

Bu gerginliğinin sebebi koltuktan düşmek midir bilemem ama Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onu biz almadık. Bu gerginliğini, cesareti varsa kendisini sorgusuz sualsiz oradan uzaklaştıran makama karşı göstersin. ‘İstanbul İl Başkanım şunu demiş, Milletvekilim bunu demiş’ sözlerini bıraksın ve gerçek dünyaya dönsün. Şehitler geliyorsa, bugün Afrin’i yaşıyorsak bunun sorumlusu kim? Ülke Afrin’e nasıl geldi dayandı? İş bu raddeye nasıl sürüklendi? Bunun hesabını henüz vermiş değilsiniz. Şehit olan çocuklarımızın üzerinden hamaset nutukları atıyorsunuz. En kolay işi yapıyorsunuz. 2004 yılında, Diyarbakır bir yıldız olacak derken, Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanlığını üstlenirken, ülkenin büyük bir savaşın içine sürüklendiğini göremediniz. Samsun’u FETÖ işgal ederken neredeydiniz? Siz bu yapıya sessiz kalırken, biz tepki gösteriyorduk. Biraz da bunlardan konuşalım.” dedi.

 Ak Parti Kongrelerini de eleştiren Tufan Akcagöz, “Sayın Milletvekili, sanki kendi partisinde demokrasi varmış gibi, kongresine gidip bir de konuşuyor. Kongre neden yapıyorlar, onu da anlamış değilim. Mülakatla aday belirliyorlar. Sanki kamu kurumuna bekçi seçer gibi. O adayın karşısına da zaten aday çıkmıyor, çıkamıyor. Bunun adına da demokrasi diyorlar. Demokrasi değil, komedya. Bunu kendileri de bal gibi biliyor. Çağatay Kılıç’ın bir takım çıkışları ile ilgili inanın içimden daha çok söz söylemek geliyor ama aklıma rahmetli İlyas amca geliyor, kendimi frenliyorum. İlyas Kılıç, CHP’nin kadim milletvekillerinden ve Çağatay beyin de dedesi. Elimi kolumu bağlıyor ama görüyorum ki Kılıç, haddini aşıyor.

Evet soruyorum, Samsun’un AKP’li vekilleri nerede? Siyaset, ilçe kongrelerine gidip ahkam kesmekle olmaz. Hepiniz, Tayyip Erdoğan’a dua edin. Erdoğan’ın toplumsal karşılığı size milletvekilliği olarak dönüyor. Sanki emek verdiniz de oralara geldiniz. Ayrıca bu işler, karşılıklı laf atmakla da olmaz. ‘Muhatabım değilsin’ tarzı ergen tepkilerini de bir tarafa bıraksın ve gerçekten cesareti varsa, karşıma çıksın. Söz, bütün sorularına cevap vereceğim. İstanbul İl Başkanım onu demiş, bilmem nere milletvekilim bunu demiş, hepsini cevaplayacağım. Gelsin yüz yüze televizyon ekranında tartışalım. Millet görsün, akla karayı. Vatandaş karar versin, doğru nedir, eğri nedir. Bir daha yineliyorum. AK Parti’nin Samsun Milletvekilleri, Samsun’u temsil edemiyor. Samsun’un hiç bir sorununa duyarlı değiller. Samsun için ve Samsun yararına Meclis’te kaç öneri vermişler, çıkıp açıklasınlar. Ayrıca, Samsun halkına tepeden bakan bir yerel yönetim anlayışları var. Bunu özellikle Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde net olarak görüyoruz. Alt belediyeler de öyle. Halka saygıları yok. Çağatay Kılıç Bakanken Samsunspor’un başına ne geldiyse geldi. Şimdi çıkmış konuşuyor. Çağatay Kılıç’a soruyorum. Biz hayatımızı Samsun’a adadık. Kendisinin, Milletvekili olmadan önce Samsun için 1 saatlik bile mesaisi oldu mu? Bir araya gelelim ve bunları konuşalım. “ diye konuştu.

 

adminadmin