Güncel
Giriş Tarihi : 10-08-2022 17:17   Güncelleme : 10-08-2022 17:17

Akdeniz'in Efendisi

Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk yönünün yanı sıra izlediği tarafsız politika ile dünyanın takdirini kazanan Türkiye, tahıl krizinin çözümüyle büyük bir başarıya daha imza attı.

Akdeniz'in Efendisi

Türkiye'nin bu çabalarından dünyada övgüyle bahsedilirken, İtalyan basını, Başkan Erdoğan'ın başarılarını kaleme alan bir yazı yayımladı. "Akdeniz'in efendisi Erdoğan" başlıklı analizde "Türkiye, siyasi ve ekonomik bağlamda Akdeniz'in gerçek gücü haline geliyor" denildi.
Türkiye'nin izlediği dengeli politika uluslararası alanda etkilerini sürdürürken, Başkan Erdoğan'ın tahıl koridorundaki çabalarından dünyada övgüyle bahsedilmeye devam ediyor.

İtalyan basını Türkiye ve Başkan Erdoğan'ın başarılı hamlelerini haberleştirdi.

"AKDENİZ'İN EFENDİSİ ERDOĞAN"

Italia Oggi'de yer alan haberde, "Türkiye, NATO'da Rusya'ya yaptırımları reddediyor, Brüksel ile ilişkileri iyi tutarak savaş halindeki taraflar arasında arabulucu olarak kendisini öne sürüyor." ifadeleri kullanılırken haberin başlığı "Akdeniz'in efendisi Erdoğan" olarak yazıldı.

"YAPTIRIMLARI REDDEDİYOR, ARABULUCU OLUYOR"

"Akdeniz'in efendisi Erdoğan" başlıklı yazıda, "Türkiye, NATO'da Rusya'ya yaptırımları reddediyor, Brüksel ile ilişkileri iyi tutarak savaş halindeki taraflar arasında arabulucu olarak kendisini öne sürüyor." denildi.

Ankara'nın, diğer taraftan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diyaloğu sürdürdüğü anımsatılarak, "Öte yandan Ukrayna'ya İHA tedarik ediyor ve (Devlet Başkanı Vladimir) Zelensky'nin teşekkürlerini alıyor." ifadesi kullanıldı.

"HERKESLE DİYALOG KURABİLİYOR"

Türkiye'nin, Suriye krizinin çözümü konusunda "başrol oyuncusu" haline geldiği de anlatılırken, "Bu şekilde herkesle diyalog kurabiliyor. Orta Doğu'nun çetrefilli meselelerinde yer alıyor." tespitine yer verildi.

Yazıda ayrıca, ülke dışındaki girişimlerinde de kararlı tutum sergileyen Erdoğan'ın, uluslararası sahnedeki hızlı yükselişinin Avrupa'yı düşünmeye sevk etmesi gerektiği aktarıldı.

"AKDENİZ'İN GERÇEK GÜCÜ"

Bu duruma gerekçe olarak, "Çünkü Türkiye, siyasi ve ekonomik bağlamda Akdeniz'in gerçek gücü haline geliyor. Fakat Avrupa, tepki verme acizliğini bir kez daha gösteriyor: Avrupa'nın sınırlarındaki bir savaş dahi onu, içinde bulunduğu uyku sersemliğinden çıkaramadı." görüşü paylaşıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN